Nagyon jó lett a „Nagyon Jó Lesz” – Újragondolt lázas szemek

Irie Maffia - Fever In Her Eyes Remixes CD borító / CD Cover.

Tavaly jelent meg az Irie Maffia Nagyon Jó Lesz című lemeze és ezt a címet akár egy ígéretnek is vehettük volna a zenekar részéről, hiszen jó lett… A tavalyi évben az egyik legbiztosabb fesztiválzenekarként nyomták végig az összes hazai koncerthelyszínt, amit ELO (Élő Márton) a zenekar alapítója is lelkesen említ:

–          Hibátlan pörgés volt/van a Maffia körül. Folyamatosan játszunk, egyre bővül a közönségünk és tele vagyunk ötletekkel a jövőt illetően.

A lemez legsikeresebb száma a Fever In Her Eyes lett. Ezen felbuzdulva a zenekar felkérte hazai elektoronikus zenei szcéna kiválóságait, hogy készitsenek egy-egy újragondolt verziót a dalhoz.

–          A remixerek között régi motorosok és feltörekvő fiatalok egyaránt vannak. Készitett remixet Lotfi Begi a Compact Disco-ból, aki egy house feldolgozással állt elő, valamint a Nobody Moves is hozzájárult a jó ügyhöz egy horzsolósabb electróval. Király érzés volt, hogy mindenki akinek feldobtuk a remix lehetőségét, örömmel ugrott neki a melónak.

A kiadványon szerepel AMB, a magyar glitchhop közösség legsikeresebb producere, akit a műfajon belül világszerte is magasan jegyzenek.

A megjelenéshez remixverseny is kapcsolódott, amelyről az ELO-val együtt zsűriző JumoDaddy így nyilatkozott:

–          A versenyzők közűl a Drop The Cheese duó emelkedett ki. Ők a dance zene egyik legmodernebb mai irányzatát, a bigroom stílust képviselve egy partiarénába való remixet készítettek. Megjelenést nyert a DRUGS INVΛDERS és PLTKRN, akik a most tetőző trap hullámot lovagolják meg. Szintén versenyzőként indult az egyik legérdekesebb remixet készítő Tropiic, aki mély de feszes remixet készített és persze nem maradhat szó nélkül a szintén nyertes Pigeonfox duó sem, akik egyszerű, de annál hatásosabb tropical-electro feldolgozással gazdagítják a dj-k táskáját.

Az Irie Maffia zenészeinek és zsűrijének legnagyobb elismerését Rath és Inusa remixe vívta ki, ahol a fiúk egy teljesen élőben eljátszott, kompletten új funk-soul dalt szereztek az eredeti ének téma köré.

A rádióból már elég jól ismert dal így hamarosan megint elér a hallgatókhoz, más-más verzióban tarol majd a partykon és tánc közben lázasan forgatja majd a szemét az is, aki eddig nem volt képben ennek a boldog családnak a zenéjével.

Itunes: https://itunes.apple.com/hu/album/fever-in-her-eyes-remixes/id778472691

Soundcloud: https://soundcloud.com/iriemaffia/sets/irie-maffia-fever-in-her-eyes