Compact Disco év- és turnézáró koncert a Symbolban

Compact Disco - The Storm CD borító / CD cover.

A 2013-as év ismét nem múlt el tétlenül a Compact Disco életében: a rengeteg fellépés mellett megjelent harmadik albumuk, a The Storm is, valamint két új vendégművésznő is érkezett a csapatba.

Török Emese tavasszal csatlakozott a zenekarhoz és dobolásával elismerő kritikát kapott szakmai berkekben. Ezek után döntött úgy a csapat, hogy az új album turnéjára már a gitáros szerepre is egy női muzsikust keresnek és találták meg Lahucsky Krisztinát, aki már korábban is zenélt együtt Emesével.

A sikeres országos lemezbemutató körút idei része most lezárul, mégpedig 2013. december 28-án a budapesti Symbolban. A helyszín szinte már kultikus a csapat életében, erről Walkó Csaba énekes mesél:

– Nagyon sok szép emlékünk van a Symbolról: itt volt az első telt házas koncertünk, ez a koncert a második lemezünk megjelenése után történt nem sokkal és ekkor indult el igazán a zenekar. Azóta többször is játszottunk ott, de az a koncert mindenképpen meghatározó a zenekar életében.

Csaba azt is elmondta, hogy a két lány rendkívüli színt ad a zenekar koncerthangzásának, általuk még lendületesebb lett egy-egy fellépés, de természetesen a régi Compact Disco-s elemek is megmaradtak.

– Még ismerkedik a közönség harmadik lemezünk dalaival, ám a We Will Not Go Down és a The Storm már most nagy kedvencek, hiszen azokat már hallhatta a nagyérdemű a rádiókban. Persze a régebbi dalainkra is nagy buli kerekedik.

A Symbol-os koncert nem csak a turné, de az év lezárása is lesz a zenekar számára. De vajon mit kívánnak az új évre?

– Folyamatos fejlődés jellemzi a zenekar munkáját, szeretném, ha ezt a tendenciát folytatnánk, és természetesen minél több emberhez szeretnénk eljutni, minél többet koncertezni. De ami a legfontosabb: egészséget szeretnék kívánni mindenkinek. – mondta a frontember.

Compact Disco koncert

Symbol Budapest

III. Bécsi út 56.

Kapunyitás: 22:00
Hölgyeknek a belépés éjfélig 1.000 Ft, uraknak 2.000 Ft, utána egységesen 2.000 Ft.

Facebook: https://www.facebook.com/events/745895762107181/