James Arthur

James Arthur - James Arthur Cd borító - CD cover 2013.

– 2012-ben a brit The X-Factor győztese!
– “Impossible” című kislemeze 2.5 millió példányban kelt el!
– A dal első helyezést ért el hét országban!
– Debütáló albuma és új kislemeze Angliában, Skóciában és Írországban a 2. helyen!

James Arthur bemutatkozó lemezét hallgatva olyan érzésünk lehet, mintha csak a Bourne filmek díszletéből léptünk volna ki és épp beugrottunk volna egy Aston Martinba. Egy igazi, nagyszabású pop lemez, amely végre tényleg az előadót és annak gondolatait tükrözi. Egy lemez, ami szakít a klisékkel és mer önmaga lenni. A lemez egyik producere, Naughty Boy nemes egyszerűséggel annyit mondott rá: VALÓDI. És valóban, ebben az egy szóban minden benne van. Valódi, akárcsak ez az angol fiú, aki 15 éves kora óta írja és rögzíti dalait, megjárt több zenekart, majd 2012-ben úgy döntött, jelentkezik az X-Faktorba. Egy félénk, sérülékenynek tűnő srác, aki egyszerűségével, tisztaságával, energiájával és őszinteségével az egész hallgatóságot elbűvölte, ahogyan egy szál gitárral előadta a zsűriben helyet foglaló Tulisa “Young” című dalát.


Louis Walsh ekkor annyit mondott: “Ez még csak a kezdet..” Igaza volt. James nemcsak hogy bejutott a legjobb 12-be, de végül az ő nevét mondták ki kilencedik évad fináléjának nyerteseként. Első kislemeze, Shontelle “Impossible” című számának feldolgozása elsöprő sikert aratott: 48 órán belül 255.000-en töltötték le, amivel a leggyorsabban fogyó győztes dal let az X-Faktor történetében. Ma ez a szám már világszerte 2.5 milliónál jár, és a dal 7 országban került a listák élére.

Jamest, aki bő egy évvel ezelőtt verseny előtt még egy munkanélküli, tengődő zenész volt, aki egy kis lakásban, ötödmagával osztotta meg a fürdőszobáját, ma már az egyik legígéretesebb tehetségként tartják számon, és bemutatkozó albumával be is bizonyítja, hogy nem csak egy egyslágeres popcsillagként kell gondolnunk rá. Igazi egyéniség, aki mesterien keveri a soul, az r’nb’, a rock és hip hop stílusjegyeit, egy varázslatos eleggyé formálva őket. Kedvencei közt ugyanúgy ott szerepel Eminem, mint a Stereophonics, vagy a Led Zeppelin. Őszinte, valódi élményekből és fájdalmakból merítő gondolatait félreismerhetetlen énekhangjával kelti életre és teszi a stílusát utánozhatatlanná. Nem kérdés, hogy mostantól nagyon érdemes lesz odafigyelni rá, hiszen egy igazi sztár van születőben. Hangja tele van érzésekkel, gyermekkorának és tinédzseréveinek fájdalmával, depressziójával. Azonban az egykoron bizonytalannak és idegesnek tűnő srác ma már egy magabiztos előadóművész, és ehhez az kellett, hogy elfogadja és megszeresse önmagát. Hiszen ahogy ő maga fogalmaz: “Talán nyálasnak hangzik, de akkor válsz igazán valakivé, ha szeretnek..mégha ez a valaki te magad is vagy.” Új kislemezdala tehát nem véletlenül kapta a “You’re Nobody ‘Til Somebody Loves You” címet.

A dal már most óriási siker, és az “Impossible” után ez is a rádiók nagy kedvence, valamint a kritikusok is dícsérő szavakkal illetik. James tehát megannyi nehéz év után végre megtalálta önmagát, és azt mondja, felébredt. Tinédzserévei nem voltak zökkenőmentesek: egy ideig még nevelőszülőknél is lakott, alvászavarai voltak, problémái elől az alkoholba és a kicsapongó életbe menekült, a verseny előtt pedig úgy érezte, teljesen elveszett. Ám azt mondja, sosem késő, hogy valaki jobb emberré váljon. Ehhez neki egész idő alatt a zene adott erőt. Szerencsésnek tartja magát, hogy a zene mindig mellette állt, és mindig ki tudta írni magából mindazt a dühöt és fájdalmat, amit érzett. A zene segítette át a nehéz időszakokon, és első lemezén már egy olyan sokat tapasztalt fiatalembert hallunk, aki valódi és mély érzelmekről énekel. Az album üzenete pedig az, hogy mindig legyünk önmagunk és fogadjuk el azt, akik vagyunk, bármilyen is legyen az. Jamesnek a zene adott mindig reményt, és most reméli, hogy ezúttal másnak is az ő dalai adnak majd erőt. Azé a 25 éves fiúé, aki ugyanaz az egyszerű, őszinte srác maradt, mint aki nem is olyan régen még úgy tengette napjait, hogy nem volt más a birtokában, csak a zenéje. A zenéje, ami most már milliókhoz szól.


James eddig megjelent kislemezei:

“Impossible”

#1: Anglia, Írország, Skócia, Görögország, Luxemburg, Csehország, Szlovákia
#2: Ausztrália, Új-Zéland, Spanyolország, Svájc
#3: Magyarország, Belgium
#4: Ausztria, Lengyelország
#5: Németország, Portugália
#6: Franciaország

You’re Nobody ‘Till Somebody Loves You”

 

#2: Anglia
#3: Skócia
#6: Magyarország


“Rrcovery”

James dalai a magyar listákon is előkelő helyeken szerepelnek!