Rock Beach Fesztivál!

Rock Beach Fesztivál plakát.

Nem kirakatrockereknek!

Az idén egy új fesztivál debütál a hazai kínálatban. A nyár kellős közepén, július 26-28. között Balatonszemesen várja a jóféle rock-, metál és punkzene rajongóit a Rock Beach Fesztivál.

A rendezvény 3 napja alatt 4 külföldi headliner fogja felszántani a színpadot. Pénteken a gothic metal egyik élharcosa, a brit Paradise Lost lesz a fő fellépő. A szombati napon a kortárs metál egyik legígéretesebb csapata, az elmúlt években jobbnál jobb albumokkal jelentkező francia Gojira lép fel, hazánkban első alkalommal. Vasárnap pedig egy erős duplázás zárja a külföldi fellépők sorát, az amerikai trash-metal legenda, az Overkill, és a hazánkban már számos kiváló koncertet adó Sabaton szórakoztatja a közönséget.

A külhoni bandák mellett a hazai felhozatal is széles palettát ölel át, közel 30 magyar és határon túli együttes ad koncertet a 3 nap során. A teljesség igénye nélkül néhány fellépő: Depresszió, Subscribe, Alvin és a Mókusok, Road, Rómeó Vérzik, Nevergreen, Akela, Junkies, Prosectura.

A koncertek 3 helyszínen zajlanak majd:

A Szalon Nagyszínpadon napi 3 koncert, köztük a külföldi fellépők várják a közönséget.

A Fesztiválsátorban a magyar rockélet színe-java játszik majd.

Rock Beach Fesztivál plakát.A kis-színpadon amatőr együtteseknek biztosítunk lehetőséget, hogy szélesebb nyilvánosság előtt megmutassák magukat. A fellépők között közönségszavazás fog dönteni,ahová  már jelenleg is közel 40 banda adta be jelentkezését a www.rockbeach.hu weboldalon, és a lehetőség még június 23-ig nyitva áll.

A fesztivál nagyon baráti jegy- és bérletárakkal várja a látogatókat. A július 15-ig tartó elővételi időszakban a 3 napos bérlet mindössze 7.900 forintba kerül, míg egy napijegyhez már 2.900 forintért is hozzá lehet jutni. Az elővételi időszak után, illetve a helyszínen a bérlet 9.900 forintba, a napijegy 3.900 forintba kerül majd, és a helyszíni jegyvásárlásnál a SZÉP-kártyát is elfogadják a szervezők.

A fesztivál területén külön kiépített kemping kerül kialakításra, ahol a 3 napra 1.000 forintért lehet sátorhelyet bérelni.Emellett a fesztivál weboldaláról egy kattintással elérhető a helyi vendéglátók listája, akik szintén örömmel várják a látogatókat.

A koncertek mellett sem csak a Balaton-part és a strandolás jöhet szóba időtöltésként, számos off-program is kíséri a rendezvényt. A fesztivál területén egy komplett szórakoztató egység nyújt kikapcsolódást, többek között óriás-csocsóval, sörösrekesz-labirintussal, rodeo-bikával, de a vállalkozó kedvű jelentkezők akár a Guitar Hero játékban is bizonyíthatnak. Balatonszemes helyi programjai is tárt karokkal várja a látogatókat. Az érdeklődők a Szkíta kiállítást és a Balatonszemesi élményfürdőt kedvezményesen látogathatják, és ha egy kis nyugalomra vágynak, csak fel kell pattanniuk az óránként ingyenesen közlekedő kis-vonatra, és alig 5 kilométer megtétele után Rádpusztán számos program közül válogathatnak.

További információk és részletek elérhetőek a www.rockbeach.hu weboldalon és a www.facebook.com/rockbeachfesztival oldalon egyaránt.

A szervezők célja, hogy egy olyan esemény szülessen a Balaton partján, ahol évről évre találkozhatnak a rajongók a rock, metál,- és punk stílus meghatározó külföldi és hazai zenekaraival.

A környezet, a barátságos jegyárak és a fellépők színvonala alapján reális célkitűzés, hogy a Rock Beach az ország legjobb hasonló stílusú rendezvényei közé emelkedjen, és néhány éven belül bekerüljön a legkedveltebb magyar fesztiválok elitklubjába.