Haight Ashbury, Fran Palermo, MyNameIsMusic koncert az A38 Hajón!

Haightashbury.

2013. május 15., szerda 20 órától Noises From The Neighborhood: Haight-Ashbury (UK), Fran Palermo, MyNameIsMusic (AT), Summer Schatzies (HU)
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő, Koncertterem

A pszichedelikus rockban utazó skót formáció nevét San Francisco hippy mozgalmának epicentrumától kölcsönözte. Elragadó, kedves, sodró zenéjük elképesztő üdítő hatással bír, ahogyan magyar szellemi rokonaik, az előttük fellépő két remek zenekaré, a Fran Palermo-é és az osztrák indie pop duóé, a My Name Is Music is.

A Summer Schatzies pedig majd az est legelején tol ízig-vérig strand-szörf rock’n’rollt a hangulat beizzítására!

 

HAIGHT ASHBURY (UK)

Két gyönyörű énekesnő, akiket egy elképesztően tehetséges gitáros kísér – ez a felállás olyan, mintha megszületett volna egy új, korszerű, pszichedelikus Abba. Kiváló szövegekkel, elvarázsló énekszólamokkal, számaik nagyon jó érzékkel kidolgozott időzítéseivel és váltásaival. Ez a mindössze három személy úgy tölti ki hangzásával és megjelenésével a színpadot, mintha azon egy nagyzenekar állna.

Az együttes vidám, kedves, felhőtlen zenéje magával ragadó, s miközben a hippy rock tövéről fakad, igazi érett popzene az, ami a Glasgowi együttes hangzásából fakad. A hatvanas évek popzenéjét a country közvetlenségével összeolvasztó csapat valami egészen újat alkotott meg, s amióta 2009-ben megalakult, szinte megállás nélkül turnézik, akkora igény van remek zenéjére.

Egyes kritikusok az acid-folk és soft-rock határmezsgyéjére helyezik besorolásukat, légies hangulataikat, megragadó, fülbemászó dallamaikat, a hol könnyed, hol blues-os gitárjátékot és a pontosan, egyszerűen találó dobjátékot, amelynek összképe igencsak beletrafál az érzelmekbe. Nyári szerelmi hangulatok keverednek kiváló, gazdag harmóniákkal, pontos, éles, jól megszerkesztett dalaikban, amelyek legjobban nagy sikerű Don’t Let Your Music Die című lemezükön domborodnak ki.

A skót formáció meghódította már nemcsak Nagy-Britanniát és Európát, de a country zene minden változatát oly kritikusan befogadó Amerikai Egyesült Államok közönségét is.

Felállás:

Jennifer Thompson – ének, dob
Kirsty Reid – ének, basszusgitár
Scott Reid – gitár

 

FRAN PALERMO

Az eredetileg csak utcazenélni vágyó, Fran Palermo 2011-ben alakult, de csak 2012-kor kezdtek el komolyabban zenélni. 2011 Decemberében vették fel az első számukat Arizona címmel. Első kislemezük (Museum Of Clouds) 2012 tavaszán jött ki, ennek stilusát alapvetően az indie es a folk behatások határozták meg. A zenekar életében komoly változásokat hozott 2012 második fele, elkezdődtek az új 2013 tavaszán megjelenő számok felvételei és miközben rendszeres fellepőivé lettek a budapesti éjszakai életnek, az immár állandónak mondható 9 fos felállasuk is kialakult.

Felállás

Vinc – ének,gitár,bendzsó, trombita
Marci – dob
Ben- ének, gitár, melodika
Krist – fuvola, billentyűs hangszerek
Bene – basszusgitár
Aron – trombita
Kornel – dob
Marjai – trombita
Arvay – ének, elektromos gitár

 

MYNAMEISMUSIC (AT)

A bécsi duó, miután egy év leforgása alatt két lemezt is kiadott (a Revolution címűt 2010-ben és a We are terrorists címűt 2011-ben), valamint több mint száz sikeres koncertet adott Ausztriában és külföldön, az igen erős osztrák zenei mezőny élvonalába került.

Mindez annak is köszönhető, hogy zenei hozzáállásukban a legváratlanabb módon ötvözik a rock, a blues, a funk és az elektronikus zene teljes eszköztárát, miközben egy olyan vadonatúj dögös indie hangzást alakítottak ki, amely parancsként működve mozdítja be a csípőt, lábat, kezet, testet, s sarkallja bólogatásra a fejet.

Sat Bisla, aki olyan neves formációkat támogatott, mint a Wolfmother, a Keane, a Ting Tings és a The Editors, amikor felfedezte ezt a nagyszerű duót, játszani kezdte világszerte hallgatott, nagy népszerűségnek örvendő Passport Approved rádióadásában számaikat.

A duó zenéje hamarosan ennek is köszönhetően szárnyra kapott, s hamarosan olyan rádióadások, mint a Dél-kóreiai Arirang, a berlini Fritz, a prágai One és az osztrák FM4 kezdték játszani számaikat nagy sikerrel, amelyek ezt követően a toplistákon hosszú ideig szerepeltek.

A duó olyan neves klubokban játszott többek között, mint a White Trash Berlinben, a Molotow és a Hafenklang Hamburgban, a Rock Cafe Prágában és a Dunaj Pozsonyban, valamint neves fesztiválokon, amilyen a Reeperbahn Festival, a Berlin Music Week, a Nürnberg Pop és a United Islands Festival Prágában.
Tehát 2013. május 15., szerda 20 óra.
Noises From The Neighborhood: Haight-Ashbury (UK), Fran Palermo, MyNameIsMusic (AT), Summer Schatzies (HU)
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő, Koncertterem

Belépő elővételben: 500 Ft., a koncert napján: 800 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

A38 – Jegyvásárlás
http://www.a38.hu/hu/program/haight-ashbury-uk-fran-palermo-hu