Michael Buble és a kooperációk

Michael Bublé.

Michael Bublé múlt héten megjelent albumán, a To Be Loved-on duettet énekel Reese Witherspoon színésznővel. A Rolling Stone ez alkalomból faggatta az énekest arról, hogy áll hozzá a különféle kooperációkhoz.

Bublé elmondta, hogy sokat beszélgettek már arról a kiadója főnökével, Rob Cavallo-val, hogy vajon miért nem használta még egyetlen elektronikus előadó sem a kanadai zenész dalait mintaként saját felvételeiben, hiszen Bublé a korai években meg is kereste például Junkie XL-t, de kíváncsi lenne arra is, hogy Deadmau5 mire jutna vele. De imádja a különleges duett-párosításokat is, néhány évvel ezelőtt pl. a Linkin Parkos Mike Shinoda egy akkori felfedezett csapatához, a Styles of Beyondhoz hívta meg vendégéneklésre egy dalba. A “Damn” című dal kalózklipjei ma is megtalálhatók a YouTube-on.

És hogy miért pont Reese Witherspoon lett a duettpartner az új albumon? “Először popsztárokban gondolkodtam, mint Katy Perry vagy Lady Gaga, aztán a managerem bedobta Reese Witherspoon nevét. Mindketten imádjuk Johnny Cash-t, és szerintünk Reese fantasztikusat alakított A nyughatatlanban, mint June Carter. Úgyhogy nem kellett kétszer mondania, haha!”