Device

Device.

A Device a Disturbed frontember David Draiman és az ex-Filteres Geno Lenardo hard rock/indusztriál/elekronikus stílusú gyermeke. A gondolat Lenardo agyából pattant ki, aki – a Disturbed szünetelését kihasználva – felkérte Draimant egy közös dalra az Underworld: Az ébredés filmzenére 2011 végén. Bár a szerzemény végül, rajtuk kívülálló okokból, nem került fel az albumra, a közös munka nem állt meg, és hamarosan egy teljes albumnyi anyag elkészült.

A lemezen neves közreműködők sora található: a Black Sabbath basszusgitárosa, Geezer Butler; a System of a Down frontembere, Serj Tankian; a Rage Against the Machines-es gitáros, Tom Morello; az Avenged Sevenfold torka, M. Shadows; a Deep Purple ikonikus énekese, Glenn Hughes; valamint a Halestorm Lzzy Hale-je, aki egy duettet énekel Daviddel, mégpedig Ozzy Osbourne és Lita Ford klasszikusát a “Close My Eyes Forever”-t.

Lenardo egyébként „csak” a stúdiómunkálatokban vett részt, az élő megszólaltatásban az Evanescence-dobos Will Hunt és a Dope/Rock of Ages gitáros Virus segíti ki Draimant.

Kiadó: Magneoton/Warner

https://www.facebook.com/Devicetheband