Justin Timberlake letarolta a világot új albumával!

Justin Timberlake - The 20 / 20 CD borító.

Justin Timberlake “The 20/20 Experience” című vadonatúj albuma világszerte uralja a toplistákat – Amerikában is a #1 pozícióban startolt.

A várva várt korong a leggyorsabban fogyó album 2013-ban, és egyúttal az iTunes történetének leggyorsabban fogyó kiadványa is.

Justin immár a Target történetének legsikeresebb férfi előadója.

A Grammy- és Emmy-díjas Justin Timberlake vadonatúj albuma, a “The 20/20 Experience” világszerte uralja a toplistákat ezen a héten: Amerikában a #1 pozícióba ugrott 968 ezer eladott példánnyal a SoundScan nyilvántartása szerint, míg világszerte 89 ország iTunes listáját vezeti az album. Az Egyesült Királyságban nemcsak listavezető, de ez volt az idei legerősebb debütálás, ráadásul Justinnak ez hozta meg legelső #1 pozícióját Németországban. A kiadvány vezeti a listákat Ausztráliában, Kanadában, Koreában, Új-Zélandon, Írországban, Svájcban és Ázsia-szerte is. Magyarországon legjobb nemzetközi kiadványként és eddigi legjobb hazai albumhelyezésével a #4 pozícióban debütált.


“Suit & Tie Featuring JAY Z”

A “The 20/20 Experience” az iTunes történetének eddigi leggyorsabban fogyó albuma lett világszerte. Az Amerikai Egyesült Államokban ez a kiadvány az idei év leggyorsabban fogyó albuma lett, ezzel pedig Justin az a férfi előadó, aki a megjelenés hetében a legtöbb kiadványt értékesítette az elmúlt 5 év során. Ráadásul a SoundScan történetének harmadik legsikeresebb digitális debütálása is a művész nevéhez fűződik: közvetlenül Lady Gaga és Taylor Swift mögött.

A várva várt kiadvány az elmúlt évtizedben a Target top 3 legnagyobb példányszámban elkelt albumai között van, és még Justin előző albuma, a “FutureSex/LoveSounds” első heti eladási példányszámát is felülmúlta. Ezzel pedig Timberlake a Target legsikeresebb férfi előadója 2002 óta.

Az amerikai zenei kritikusok is méltatják a kiadványt:

“Timberlake seamlessly conflates the last 40 years of pop, soul and R&B into a series of warping seven-minute songs that extol the joys of music…” – Pitchfork

A People Magazine 4 csillagot adott, és a következőket írta: “the best sounding album you’ll hear all year.”

A USA Today 3 csillagot adott kritikájában, míg a Rolling Stone 4-re értékelte a korongot.

“one of the genres…most full-realized efforts in ages” – Billboard

“luxorious” – New York Daily News

“has the orchestrated feel of a motion picture” – Vibe Magazine

“what better way to return to the musical world, than to do it in style.” – Complex

“near perfect” és “brilliant piece of work that plays like a musical movement.” – Associated Press

Az amerikai mellett a brit sajtó is imádja a kiadványt: a The Independent szerint “elegant”, az Evening Standard az “infectious” szót használta, és nemcsak ettől a 2 magazintól, de a The Times kritikusaitól is 4 csillagot kapott a korong.

“Mirrors”

Az album első két kislemezdala is alaposan felrázta a toplistákat. A platina státuszt elért “Suit & Tie” a március 18-i héten produkálta az eddigi legtöbb rádiós játszást a Billboard Hot 100 és a Top 40 Mainstream chartok alapján. A dal legutóbbi előadása Justin karrierjének egyik csúcspontja volt a Billboard Magazine szerint. Amikor a dal januárban megjelent, azonnal rádiós rekordot döntött: a legsikeresebb debütálást, a legnagyobb játszási szám növekedést, valamint a legtöbb hallgatói szám növekedést érte el, mellyel valaha is büszkélkedhetett egy szóló előadó, és ezzel a Billboard Top 40 Airplay Chart #14 pozíciójában nyitott. A “Suit & Tie” az első olyan dal, melyet a megjelenés első hetében minden Top 40 formátumú rádióállomás játszani kezdett. Időközben a “Mirrors” a hivatalos brit kislemez listák élén szerepel immár sorozatban harmadik hete, ezzel pedig ez az a szerzemény, mely 2013-ban a leghosszabb ideig maradt a lista élén. Justin lenyűgözte a brit közönséget a “Mirrors” exkluzív előadásával a BRIT Awards díjátadó gálán februárban, míg a londoni The Forum színpadán látott telt házas koncert a Q Magazine 4 csillagos kritikáját érdemelte ki. A BRIT Awardson látott előadás pozitív visszajelzései segítettek a “Mirrors”-nak megszerezni a #1 pozíciót az iTunes listán – a fellépést követően ez sikerült is. Míg a “Mirrors” folytatja hódító útját az Egyesült Királyságban és Amerikában is, Justin megjelentette a hozzá tartozó videoklipet, mely a megjelenést követő héten szintén elismerő kritikákat kapott.

Az album megjelenését Timberlake egy egész sor médiamegjelenéssel népszerűsítette, melyek között nagy elismerést kivívó élő fellépések is voltak: a Grammy-díjátadón és a Brit Awards-on is színpadra lépett az énekes. Interjút adott Londonban a The Jonathan Ross show-ban, valamint Németország népszerű “Wetten Dass” című műsorában, ahol énekelt is. Ráadásként nézettségi rekordot döntött házigazdaként a Saturday Night Live show-ban, ahol az elmúlt 14 hónap nézettségi csúcsát állította be amellett, hogy a Late Night With Jimmy Fallon show-ban egy egész héten át minden adásban vendégeskedett és ezzel 33%-kal növelte a műsor nézettségét a korábbi év adataihoz képest a 18-34 évesek körében. Justin fellépései és szereplései – melyek között gyakran komikus hangvételűek is láthatók – az egyik legnépszerűbb beszédtémát generálják másnapra, miközben a média is világszerte elismerően nyilatkozik róla.

A Clear Channel és a Target együttműködésének köszönhetően került adásba az iHeart Radio Album Listening Party With Justin Timberlake, melyet március 18-án rögzítettek Los Angelesben. Az albummegjelenés alkalmából rendezett partit a Clear Channel 175 csatornája sugározta és streamelte, a CW Network és a Yahoo! Clear Channel kihasználta a multichannel lehetőségeket: a földi sugárzásúaktól az online rádióadókig, az iHeart Radio, a szabadtéri állomások, az élő audio, a webes közvetítés és a közösségi média integrációja mellett a legelső albumpremierről szóló bejelentés a 850 csatornás “hírhálózat” segítségével országszerte körülbelül 100 millió rajongót ért el a “listening party” eseménnyel. A forgalmat a Targetre irányították, ahol a rajongók megrendelhették az album exkluzív deluxe verzióját. Április 25-én Justin egyedüli vendégként és fellépőként tűnik fel az Ellen DeGeneres show színpadán.

Justin július 12-én fellép a telt házas Wireless Festivalon Londonban, majd Jay Z együttműködésével is színpadra lép 14-én. Ráadásként szeptember 15-én a Rock In Rio fesztivál közönsége láthatja a koncertjét. A nyár folyamán Timberlake és Jay Z elindítják a Legends Of The Summer Stadium Tourt Ontarióban, Kanadában július 17-én. A turné részeként 12 koncertet ad a két művész Észak-Amerikában rajongók ezrei előtt legendás stadionok színpadain.

Azért, hogy a rajongóknak még több izgalmas hírrel szolgáljon, Justin bejelentette, hogy az idei év vége felé még egy albumot megjelentet majd.

További infok:
www.justintimberlake.com
www.Twitter.com/JTimberlake
www.Facebook.com/JustinTimberlake
www.YouTube.com/JustinTimberlake