Freddie és Justin Timberlake egy színpadon

Freddie az első elődöntőben, negyedik előadóként lépett színpadra Pioneer című dalával. A 61. Eurovíziós Dalfesztivált 16 év után újra a stockholmi Globe Arénában szervezték meg.

 

„Bízom benne, hogy az az egyszerűség, letisztultság és természetesség, ami a mi produkciónkban van feltűnést fog kelteni és sok ember tetszését elnyeri. Egy mély mondanivalójú és számunkra nagyon kedves dalt szeretnénk megismertetni a világgal és a legtöbb emberhez úgy eljuttatni, hogy az megérintse őket.”

 

Bár Freddie nagyon egységesnek érezte az előadást, mindenképp visszanézi majd, hogy kell-e esetleg valamin változtatnia a döntőre.

 

„A közönségnek úgy tűnik tetszett, amit csináltunk és bízom benne, hogy egy ehhez hasonló teljesítmény már elég ahhoz, hogy nagyon szép helyezést érjünk el a döntőben. Nagyon örülnék, ha sikerülne az élmezőnyben végezni, ami otthon is kivétel nélkül elégedettséget váltana ki az emberekben.”

 

Az idei döntőre a svédek egy igazi világsztárt hívtak meg fellépni: Justin Timberlake a Can’t stop the feeling című legújabb dalát adja elő a döntő extra produkciójaként.

 

A felvezető műsorok mellett az MTVA és Svédország Nagykövetsége közös estet tartanak, hogy az eurovíziós életérzést Budapestre is elhozzák. Május 14-én a Március 15. téren, a KIOSK Budapest étterem előtti nyilvános Eurovízió néző estén a látogatók kivetítőkön követhetik az Elővízió és az Eurovíziós Dalfesztivál adásait. A KIOSK-ban pedig A Dal 2016 fellépői adnak ingyenes koncertet: fellép Petruska András, Ív és Gáspár Laci is.

Az eseményre minden látogatót várnak, aki szeretne A Dal 2016 fellépőivel együtt szurkolni Freddie-nek és közösen nézni az eurovíziós adásokat.

 

Freddie döntős produkciója az elődöntő utáni sajtótájékoztatón tartott sorsolás alapján, a műsor első felében lesz látható.