Új albummal jelentkezett a Depeche Mode

Depeche Mode.

A brit szintipop koronázatlan királyai felett nem járt el az idő. Március 25-étől már itthon is megvásárolható új albumuk, amelyet a Delta Machine névre kereszteltek.

A cseppet sem öreg fiúk Bécsben március 24-én, vasárnap este már tartottak is egy exkluzív lemezbemutató koncertet, amely nemzetközi tekintetben is jó sajtóvisszhangot kapott. A szomszédoknak adott tíz dalból álló performance a májusban rajtoló stadionturné főpróbájának minősült.

Az 1980 óta szép sikereket elérő banda a magyar rajongókat május 21-én este kergeti majd feltehetően extázisba a Puskás Ferenc Stadionban.

Gahantől és társaitól igazán gáláns húzás volt, hogy hetekkel a korong hivatalos megjelenése előtt közzétették annak teljes anyagát a Myvideo Depeche Mode aloldalán és immáron a legnagyobb videómegosztó portálon a Youtube-on is elérhető a 13 új szerzemény.

Rajongóknak kötelező!

A zenekar úgy tűnik cseppet sem babonás. Hiszen a mostani lemez a tizenharmadik a sorban, tizenhárom dalt tartalmaz (a Deluxe kiadáson négy bónusz track is helyett kapott), arról nem beszélve hogy a megjelenésekor már jócskán 2013-at mutat a naptár.
Sem hangzásban, sem a külcsíny megalkotásakor nem bíztak semmit a véletlenre. A borongós, helyenként mélázós és lelkizős vonal alap volt, míg a borítóért és a képi világért az a Anton Corbijn holland fotóművész felelt, aki már a nyolcvanas évek közepe óta együtt dolgozik a csapattal.

Aki nem elégszik meg az online zenei élménnyel, jobb ha siet, mert a jegyek rohamosan fogynak a májusi ereszd el a hajamra. De ebbe a gépezetbe már biztos hogy nem kerül olyan porszem, amely akadályozná a működését.

Krupincza Mia