Nem űrhajóval jön a Depeche Mode Budapestre!

Depeche Mode 2018

Pedig Dave Gahan űrhajósnak állt a zenekar vadonatúj klipjében. A Cover Me című dal a harmadik kislemez a márciusban megjelent Spirit albumról, amelyet 2018-ban másodszor is bemutat Magyarországon a csapat.

A Depeche Mode mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a videóik különleges minőséget képviseljenek, és ennek érdekében rendszeresen a legjobb és legegyedibb látásmódú rendezőkkel dolgoztak együtt. Ez alól a most napvilágot látott Cover Me sem képez kivételt. A forgatást ezúttal is Gahanék régi harcostársa, a holland film- és fotóművész, Anton Corbijn irányította, aki szkafanderba öltöztette a kihalt Los Angeles-ben – és az űrben – kóválygó frontembert. A fekete-fehér képi világ, köszönhetően az erős fény-árnyék kontrasztoknak, legalább annyira hangulatos és melankolikus lett, mint a dal maga.

A Cover Me az egyik legerősebb tétel az együttes idén megjelent 14. albumán (Spirit): a lemez az eladási listák első helyén nyitott Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban, Belgiumban, Svájcban, Ausztriában, Portugáliában és Dániában, de további 15 országban debütált a Top 10-ben – így például az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Magyarországon is.

Az új videó mellett a DM a Cover Me remix kiadványával is kedveskedik a rajongóinak: a nóta számos változatát rejtő különlegességet október 6-tól kezdve digitális formátumban, illetve CD-n és dupla bakeliten is begyűjthetik az érdeklődők.

A Cover Me dalt – több más társával együtt – hamarosan újra élőben is hallhatjuk: a Depeche Mode pillanatnyilag Észak-Amerikában turnézik, de néhány hét múlva visszatérnek az európai csarnokokba, és az őszi-téli körút során Magyarországra is újfent ellátogatnak – 2018. február 2-án a Papp László Budapest Sportarénában játszik a világhírű formáció.