Új fesztivállal bővül a szegedi repertoár

Dejavu Fesztival.

A nyári pörgés még tovább fokozódik a napfény városában. A több évtizedes múltra visszatekintő Szegedi Ifjúsági Napok előtt bő két és fél hónappal a Deja Vu Fesztivál debütál a part másik oldalán.

 

A vakáció kirobbanásával nemcsak a sport szerelmesei kapcsolódhatnak majd ki Szegeden az Etelka sori sportpályán. Boros Gyula főszervezésében egy új zenei fesztivál indul hódító útjára a Tisza parti városban. A Deja Vu Fesztivál célja, hogy egy hétvége erejéig visszaidézzék a ’80-as évek végének, illetve a ’90-es éveknek a hangulatát.

A háromnapos rendezvény azoknak is tartogathat újat, akik akkoriban élték a kamaszéveiket, azoknak meg pláne, akik még hátulgombolósként az általános iskolás farsangokon és Ki mit tudokon? rázták az Ámokfutókra, a Bestiákra vagy az UFÓ-ra.

Velük valóban túl messze lesz a reggel

A retró diszkók az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendenek, és a falunapokra és egyéb rendezvényekre is előszeretettel hívnak meg a topsztárok mellett régi kedvenceket. A Deja Vu Fesztiválon sem maradhatnak épp ezért ki olyan régi kedvencek, mint a Trabanttal száguldozó Sipos F. Tamás vagy a házibulik örökzöldjeit jegyző Hip Hop Boyz-os fiúk vagy Zoltán Erika. A fesztivál egyik várva várt pillanata lesz sokak szerint Somló Tamás, Balázs Fecó és Horváth Charlie közös műsora. A repertoárt az előzetes ígéretek szerint külföldi fellépők is színesítik majd. Az ő kilétüket egyelőre még titok fedi. De ahogy Boros Gyula a Rádió88-nak adott interjújában elmondta, amint összeáll a részletes program, arról értesíteni fogják az érdeklődőket.

Talán épp ő gondoskodik majd a szombat esti lázról?

A fesztiválra külön bérlet nem váltható, de jegyeket elővételben és a helyszínen is vásárolhatnak a bulizni vágyók. A tervek szerint a koncerteket követően különböző kisebb helyszíneken folytatódik majd az ereszd el a hajam. De szervezés alatt áll egy olyan parti is, ahol azok a lemezlovasok pörgetik majd a korongokat, akik évekkel ezelőtt a Tisza Gyöngyében és a Szőke Tiszában feleltek a jó hangulatért.

A fesztivál további részleteiről mi is beszámolunk majd!

Facebook oldal: https://www.facebook.com/dejavufesztival

Helyszín: Szeged, Etelka sori sportpálya
Időpont: 2013. június 13-15.
Jegyek: Elővételben 3400 Ft, helyszínen 4500 Ft