Hugh Laurie – Didn’t It Rain

Hugh Laurie.

Hugh Laurie (vagy ahogyan a legtöbben ismerik Dr. House) második albuma, a ‘Didn’t It Rain’ május 6-án jelenik meg.

Debütáló albumának, a ‘Let Them Talk’-nak hatalmas sikere után, melyen tipikus New Orleans-i blues zenéket dolgozott fel, Hugh Laurie elkészítette a második lemezét, mely ‘Didn’t It Rain’ címen május 6-án jelenik meg. Magyarországon kiadja a Magneoton/Warner. Az albummegjelenés után a színész turnéra is indul.

A ‘Didn’t It Rain’-en Hugh Laurie eltávolodik a New Orleans-i hangzástól, bár a blues-tól nem: halad ezen stílus útján az amerikai kontinens belseje felé. Olyan dalok találhatók a lemezen, mint pl. W.C. Handy dala, a ‘St Louis. Blues’, Jelly Roll Morton ‘I Hate A Man Like You’-ja, illetve Dr. John ‘Wild Honey’-ja és a The Animals-es Alan Price ‘Changes’ című dala.

“Mélyebbre haladtam az amerikai zene erdejében, olyan dalok után, melyek gyerekkorom óta kísérnek”- meséli Laurie. – “Volt szerencsém egy csomó fantasztikus emberrel találkozni, és nagyszerű dalokat együtt játszani.”

A lemez producere ismét Joe Henry volt, a felvételek a Los Angeles-i Ocean Way Studio-ban készültek idén januárban. Közreműködött a Copper Bottom Band – vagyis Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch és Patrick Warren, valamint Elizabeth Lea és Larry Goldings – illetve két vendégénekes, a guatemalai Gaby Moreno és Jean McClain soulénekes. Egy dalban pedig a Grammy-díjas bluesművész, Taj Mahal is énekel.

Március 26-án Hugh Laurie és a Copper Bottom Band a Queen Mary állóhajón fog fellépni Long Beach-en, Kaliforniában. Júniusban pedig turnéra indulnak az Egyesült Királyságba, a következő állomásokkal:

Június 13. – Bristol, Colston Hall
14. – London, Hammersmith Apollo
15. – Oxford, New Theatre
17. – Brighton, Dome
18. – Birmingham, Symphony Hall
20. – Manchester, O2 Apollo
22. – Edinburgh, Playhouse
23. – Gateshead, Sage

Web: http://hughlaurieblues.com/
Facebook: https://www.facebook.com/hughlaurieblues
Twitter: https://twitter.com/HughLaurieBlues