Muzikfabrik interjú

Muzikfabrik.

Az alábbi interjút Ignéczi István készítette:

Külön – külön is nagyszerű producerek interjúm alanyai Andy Sole, Jetro és C.Molle polgári nevükön: Rozmann András, Sinka Szilárd és Sövegjártó László a trió, akik együtt alkotják a Muzikfabrikot. A house zene kiemelkedő alanyai, akik számtalan remixet tudhatnak maguk mellett.

Üdvözöllek benneteket!
Muzikfabrik: Halló!

Külön-külön is nagyszerű lemezlovasok és producerek vagytok. Honnan jött az ötlet, hogy összeálljatok?

C.Molle: Már a megismerkedésünk pillanatában 2005-ben rögtön egy húron pendültünk Andy-vel, és ő felkarolt, lehetőségeket adott, tanított. Inspirálóan hatottunk egymásra zeneileg, és egy évvel később létrehoztuk a Muzikfabrik formációt, és ez alatt a név alatt csináltunk pár bootleget, majd 2009-től már saját zenéket is írtunk, és ekkor hozott össze a sors minket Jetroval, akinek a csatlakozásával új lendületet kapott a csapat, és a folyamatos összecsiszolódásnak köszönhetően kialakult a ma is hallható hangzásvilágunk.

Jetro : Az igazság az, hogy én egy jóval az eredeti Muzikfabrik formáció megalakulása után kerültem be a csapatba, mint zenei producer.

 

Egyik legnagyobb slágeretek a Do Da Gipsy mi ihlette ezt a dalt? Honnan az ötlet?

Jetro : Nagyon véletlenül találtam rá az eredeti felvételre, és elhatároztam, h Jetroként felfogom dolgozni a zenét, és új köntöst adok rá. Amikor elkészült a zene, egyből találtam is kiadót rá. Egy év kellett ahhoz, hogy kiadásra kerüljön a zene, de addigra felmerült az a probléma, hogy a Jetro project teljesen más irányba ment el (techhouse, techno), és már nem illett bele a profilba. Megkérdeztem a srácokat, hogy mi a véleményük a zenéről és nekik tetszett nagyon…így elhatároztuk, hogy újra dolgozzuk a zenét, és Muzikfarbikként dobjuk piacra.

C.Molle: Az a zene annyira nem illett a mi profilunkba sem, de amikor Jetro felajánlotta, hogy toljuk ki Muzikfabrik néven, megmutattam egy pár kollégának, akik rácsaptak, és jelezték, hogy nagyon eladható a zene, így kitettem egy rövid prewievet az internetre, ami hatalmas népszerűségnek örvendett, így meggyőztem magam arról, hogy adjuk a nevünk hozzá, és nézzük meg, hogy mit tesz hozzá a nóta a karrierünkhöz. Újrahangszereltük, Pálóczi Józsival felmondattuk a dodagipsy dumát, újrakevertük, és ez lett a végeredmény. Azt nem árt tudni rólunk, hogy alapvetően egy muzikálisabb, intelligensebb zene a Muzikfabrik jellemzője, de néha 1-1 zenei poént be lehet vállalni, konkrétan vesztenivalónk nem volt vele, hiszen itthon nem nagyon kapunk fellépést, külföldön meg nem ítélnek el, ha néha 1-1 ilyen zene is kijön az ember kezei közül.

Megéri Magyarországon zenét készíteni? Sajnos a mai világban különböző oldalakra raknak fel dalokat.

Jetro : A mai világban, ha el akarsz érni valamit zenei téren, akkor dolgoznod kell, sokat, akár megéri, akár nem. Csakis a saját zenék által tudják be azonosítani a nevedet.

Mi a véleményetek a jelenlegi helyzetről a szórakoztató iparban?

Jetro: Passz. Én csak producerként működök többnyire, nem igazán vagyok tisztában a szórakoztató iparral.

C.Molle: Ilyen nem létezik. Max szórakoztatóiparnak csúfolnak egy ipari torzszülöttet. Jót nem tudunk mondani, rosszat pedig nem akarunk. Azt mindenkinek látni kell, hogy a zenei kultúra extrém módon el van sorvadva Magyarországon, és sajnos már nagyon tenni sem lehet ellene. Majd az idő talán hoz változást, de sok biztatót nem látok.

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Jetro: Mindenképpen minél több és minél színpompásabb produkciókat alkotni, amivel elnyerhetjük a nagyérdemű szívét.

Számtalan lemezlovasnak készíttettetek már remiexet. Melyikre vagytok a legbüszkébbek és miért?

Jetro: Személy szerint talán a “Paradise 45 – To Be In Love” remixre vagyok a legbüszkébb. Muzikfabrikként ez az a fajta house zene, amit a legszívesebben hallgatok vissza, a dallamossága miatt, mivel egyszer kell meghallgassa az ember és máris a fülébe mászott a dallam.

C.Molle: Én nem tudok kiemelni egyet sem, minden zenére büszke vagyok. Mindegyiknek megvan a maga elő és utóélete, mindegyik hozzátett a karrierünkhöz valamennyit. 🙂

Köszönjük, hogy válaszoltatok sok sikert kívánunk nektek!

Muzikfabrik: Köszönjük mi is!