TATE MCRAE MEGJELENTETTE NAGYON VÁRT MÁSODIK ALBUMÁT, A THINK LATER-T

TATE MCRAE

TATE MCRAE MEGJELENTETTE NAGYON VÁRT MÁSODIK ALBUMÁT, A THINK LATER-T

A mai napon a többszörös platinalemezes énekes-dalszerző Tate McRae megjelentette nagyon várt második albumát THINK LATER címmel az RCA Records/Sony Music gondozásában.

A THINK LATER-t és 14 dalát a modern pop hangzás és a fülbemászó refrének hatják át. Tate határtalan hangi adottságait és dalszerzői evolúcióját bemutatva ez az új mű a szerelem illetve a szív és megérzések által vezetett nyers érzelmek túlságosan is rokon érzéseit tárja fel.

Az album executive producere Ryan Tedder (Taylor Swift, Beyoncé) volt, és olyan szerzőtársak és producerek működtek közre rajta, mint Amy Allen (Harry Styles, Justin Bieber), Jasper Harris (Doja Cat, Post Malone), Greg Kurstin (Adele, Pink), ILYA (Ellie Goulding, Sam Smith), Savan Kotecha (Ariana Grande, The Weeknd) és mások.

Az albumról Tate így nyilatkozott: „Miután frissen betöltöttem a 20. életévemet, elkezdtem távolabbról szemlélni magamat, elkezdtem elmélkedni a kapcsolataimról és a helyzetekről az életemben, és rájöttem, hogy egy közös vonás volt bennük, mégpedig hogy sokkal spontánabban éltem és hoztam meg a döntéseket, sokkal kevésbé használtam a fejem az elmúlt évben. Ez az album a szerelem érzését, a megszállottság pillanatait, a figyelmeztető jelek elmulasztását és az annak következményeiből fakadó érzéseket mutatja be. Nagyon szerettem volna egy poposabb hangzású irányt venni, és sokkal játékosabb és érdekesebb irányból megközelíteni a dalszerzést. Néhány olyan emberrel tudtam elkészíteni ezt az albumot, akiket igazán csodálok, és nem is lehetnék hálásabb nekik.

Dallista:

cut my hair
greedy
run for the hills
hurt my feelings
grave
stay done
exes
we’re not alike
calgary
messier
think later
guilty conscience
want that too
plastic palm trees

Az album felvezető kislemeze, a “greedy” meghozta a sztár első #1 slágerét a Billboard Global 200 charton, a Global Excl. US charton és a Spotify Global charton is. A magabiztos, hipnotikus dal a mai napig több mint 552 millió streamet gyűjtött össze, és a #7 helyet szerezte meg a Hot 100-on, valamint a megjelenéskor a legtöbbet játszási listára vett dal volt az amerikai Top 40 és Hot AC rádióknál. A “greedy”-t így jellemezte a Billboard: “an artistic turning point… a propulsive self-empowerment anthem built around a firecracker of a pop hook that finds McRae dipping in and out of a falsetto while exuding unshakeable confidence”.

Magyarországon a “greedy” szintén #7 pozíciót ért el a Single Top 40 slágerlistán (mely az eddigi legjobb pozíciója idehaza) és már 7 héten keresztül a #1 leghallgatottabb nemzetközi felvétel, mellyel elérte a platina kislemez szintet, míg a Rádiós és Editors’ Choice Top 40 slágerlistákon is már egészen a #2 helyig kúszott fel.

A november 17-én megjelent újdonságok közül Tate legújabb dala, az “exes” volt a legerősebb debütálás a Spotify Global Top Songs toplistáján azon a héten. Egy lélegzetelállító zenei videó is készült hozzá, amely bódító látványt és energikus koreográfiát tartalmaz, miközben Tate és táncosai elfoglalnak egy lepukkant rodeót az éjszakára. Eddigi legnagyobb első heti debütálását így jellemezte a Rolling Stone: “equally infectious…with a chorus that’s catchy enough to put the same kind of success well within reach”.

Múlt hónapban Tate debütált zenei vendégként a Saturday Night Live műsorában Jason Momoa műsorvezetővel, ahol előadta slágerét, a”greedy”-t, és bemutatott egy új dallt is: “grave”. Felkerült a Billboard magazin novemberi, Music Awards számának címlapjára is, míg a díjátadón elő is adta a “greedy”-t.

Jövő évben elindul legelső világkörüli, 53 állomásos “THINK LATER” turnéjára, mely érinti Európát, Nagy Britanniát, Észak Amerikát, Ausztráliát és Új Zélandot is. A Live Nation által szervezett turné április 17-én indul Dublinban, Írországban és november 21-én ér véget Wellingtonban, Új Zélandon. Magyarországhoz legközelebb 2024. május 13-án Bécsben lép fel. A ‘THINK LATER TOUR’ keretében Tate eddigi karrierjének legnagyobb és legikonikusabb koncerthelyszínein fog játszani, köztük az első önálló koncertjét a Madison Square Gardenben.

Tate McRae-ről:

A calgaryi származású énekes/dalszerző/táncos, Tate McRae több mint 7,1 milliárd streamet generált már eddigi pályafutása alatt, több mint 945 millió videómegtekintéssel, egy #1 Top 40-es slágerrel és számos #1 slágerrel a Dance charton. Számtalan elismerésben részesült, többek között két Billboard Music Award-ra, egy MTV VMA-díjra, egy People’s Choice-díjra, négy iHeartRadio Music Award-ra és kilenc JUNO-díjra jelölték. Az elmúlt három évben szerepelt a Variety 2022-es Power of Young Hollywood listáján, a Billboard 21 éven aluliak listáján, valamint a Forbes 30 Under 30 listáján 2021-ben, ahol ő volt a legfiatalabb zenész.

A 3-szoros RIAA platinalemezes „you broke me first” című #1 dala 2020-as megjelenése óta több mint 1,9 milliárd streamet halmozott fel. Számos előadóval dolgozott együtt, többek között Regarddal és Troye Sivannal a „You” című dance slágerükön, valamint Khaliddal a „working” című számban, Tiëstoval a „10:35”-on és Jeremy Zuckerrel virális kislemezén, a „that way”-en. Tate már bejárta a világot és fellépett különböző zenei fesztiválokon, köztük a Lollapalooza, a Bonnaroo, a Firefly, a The Governor’s Ball, az Austin City Limits és még sok más fesztiválon.

Tavaly Tate kiadta debütáló albumát, az ”i used to think i could fly”-t, amely a Spotify Global Top Albums Debut Chartjának első helyére került, több országban is a top 10-be került a megjelenéskor, és mára több mint 1,5 milliárd streamet gyűjtött össze. A RIAA platinalemezes “she’s all i wanna be” és az aranylemezes “feel like shit” számot tartalmazó album Tate-et a “játéka” csúcsán mutatta be olyan szerzői közreműködőkkel és producerekkel, mint Greg Kurstin, Finneas, Charlie Puth, Alexander 23, Blake Slatkin és így tovább. A lenyűgöző albumot dicséretben részesítették olyanok, mint a Billboard: “…Tate McRae steps into stardom on her long-awaited debut album” és a GRAMMY.com: “…each track shows McRae is ready to be one of her generation’s most raw-and-real superstars.”