Több dalt már nem tesz fiókba a húszéves Kowalsky meg a Vega!

Kowalsky meg a Vega

Magyarország egyik legkedveltebb zenekarának énekese, Balázs Gyula megelégelte, hogy a kiadott nagylemezek dalainak jó részét nem tudja a koncerteken előadni, ezért koncepciót váltottak az együttessel. Megsúgta, hogy a múlt hónapban debütált Remény című dalt hamarosan követi a következő Kowa-szám, valamint nyaralási szokásairól is mesélt a Sláger TV Híradójában.

Az 1999-ben alapított Kowalsky meg a Vega minden hazai fesztivál és kultikus koncerthelyszín kötelező fellépője húszévesen változtat a megszokott dalírás-kiadás-koncertezési menetrenden. „Egyszerűen túl sok dal ment a fiókba” – fogalmazott Balázs Gyula, a banda énekese. – „Másfél-kétévente jelentettünk meg nagylemezt, rajta tíz-tizenkét dallal, amik közül jó, ha már négy-öt dalt be tudunk építeni a koncertrepertoárba, mert szereti a közönség. Emiatt fordulhatott elő, hogy rengeteg olyan dalt adtunk ki, amit végül élőben nem is lehetett meghallgatni, csak otthon vagy a közösségi médiában.”

Ennek kiküszöbölésére a Kowalsky rendszeresen tartott lemezbemutató koncerteket, amikor legalább egyszer minden dal elhangozhatott. De az általános koncertprogramra meg kell válogatni a játszott számokat: aktuálisan tízéves repertoárból szemezgetnek. „Ez így picit luxus” – magyarázta Balázs Gyula Bencze Attilának, a Sláger TV Híradónak adott interjújában. – „Most azt csináljuk, hogy ha elkészül egy dal, kapásból készül hozzá a klip is, és azonnal odaadjuk a közönségnek.” A Kowalsky meg a Vega legfrissebb klipje a Remény május második felében debütált, de két hónap múlva már tervezi a következőt is megosztani a rajongókkal.

Az énekes ezen felül bevallotta, hogy nem tervez hosszú nyaralást. „Nagyon régen volt, hogy háromnapos kiruccanásnál tovább, egy hétig, vagy akár tíz napig a határon túl nyaraltunk volna.” Ennek nem csak a munka az oka, a családbővülés is komoly szerepet játszott: négy gyermekük pár év különbséggel érkeztek egymás után, ez is megnehezítette a dolgukat. Ennek ellenére Balázs Gyula bizakodó: „Hiszem, hogy szépen, lassan eljön az az idő, amikor már négy-öt napokat is tudunk majd menni, akár kicsit odébb, repülővel.”