A Morcheeba új lemezével koncertezik a május 15-én a Dürer Kertben!

Morcheeba

A brit triphop duó tavaly megjelent Daze Away című lemeze a Morcheeba korai, eklektikus stílusához nyúlik vissza, egy mindenféle stílusbeli megkötést nélkülöző 10 számos szárnyalás. Skye és Ross május 15-én, a Dürer Kertben mutatják be kilencedik albumukat, igazi családi felállásban.

A Morcheebára a kezdetektől jellemző örömteli műfaj keveredés tér vissza a duó júniusban megjelent új lemezén: az ’50-es évek blues, a ’60-as évek pszichedelikus rockja, a ’70-es évek dub reggae-je, a ’80-as évek elektronikus zenéje és a ’90-es évek hip-hopja mind-mind tetten érhetők ezen a 10 rendkívüli dalon. “Amit jónak éreztünk, azzal dolgozunk” – mesélte az album kapcsán Ross Godfrey, aki producerként is dolgozott a lemezen. “Ugyanakkor szerettük volna megfogni azt a rengeteg energiát és szeretetet, amiket a koncerteken kapunk, ezek jelentik a zenekar nagy részét. Skye énekéből is rengeteg élőben lett felvéve, gyakran egyben, két dal pedig franciául van. Egyik vendégünk vagy kollaborációnk sem volt előre eltervezve. Ha valami érdekes szembejött velünk, amivel szerettünk volna dolgozni, megkértük őket.”

Például Roots Manuva rapperrel egy moszkvai fesztiválon találkoztak, aki a címadó Blaze Away c. dal szövegét írta, Benjamin Biolay, francia zenésszel pedig a Paris-sur-Mer-ben énekel duettet Skye-jal. A rajongók már megszokhatták a Morcheeba lemezek végén szóló pszichedelikus elszállást, ez természetesen ezúttal sem hiányozhatott: “Most azonban sokkal filmszerűbb, félig apokaliptikus jam született egy szintetizátor és egy elektronikus gitár között, amin a feleségem, Amanda énekel franciául” – meséli Ross a záró Mezcal Dream kapcsán.

És bár Ross bátyja és korábban a zenekar oszlopos tagja, Paul elhagyta a formációt, a Morcheeba még sosem volt ennyire családi vállalkozás. A dobok mögött ugyanis Skye 21 éves fia, Jaega ül, a férje Steve Gordon basszus fronton tért vissza hozzájuk koncerteken, míg lányuk, Kiki a Sweet L.A. című dalban énekel háttérvokált, amit az ő traumatikus transz-atlanti kapcsolata ihletett, melyet az anyja már az elejétől elátkozottnak tartott. Ezzel a családi felállással és az új dalokkal pedig tavalyi fesztiválos koncertjük után ezúttal önálló klubkoncerttel térnek vissza május 15-én a Dürer Kertbe.

 

 

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
Morcheeba Band (UK) – lemezbemutató turné
+ vendég
Helyszín: Dürer Kert
Időpont: 2019. 05.15.
Jegyárak: 7.200 / 7.900 Ft
Elővétel: péntek 9-től (02.22.)
Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/378211342758666/