Lajkó Félixszel készített dalt az Aranyakkord!

Aranyakkord

A Tudom, hogy hol vagyok Kiss Tibi és Vastag Gábor formációjának legújabb klipes dala. A videó egy részét Új-Mexikóban forgatták és ennek megfelelően egy igazi pszichedelikus sámán trip lett, ahol elmosódik az ég és a föld közötti határ. A dalban Lajkó Félix és a zenekar állandó vendége, Gábor Andor „UFO” is játszik.

Az Aranyakkord Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) akusztikus kanapéprojektje, egy olyan dalkeltető, ahol a közönség közelebb kerülhet a számok születéséhez, zenéjükben ugyanis leásnak egészen a gyökerekig.

Ahogy a most megjelent Tudom, hogy hol vagyokban is, amely ősi szertartás szerűen kapcsol össze különféle világokat: az eget a földdel, a kintet a benttel, a keletet pedig a nyugattal. Kiss Tibi így mesél a kelet-nyugat sámán countryról: „Ez a két világ úgy öleli egymást és forog körbe-körbe, ahogy a DNS-lánc is. Félix jelenléte erősíti a keleti világot a hegedűjátékával, mi pedig a gitárjainkkal hozzuk a nyugati, westernes beütést. A klip egy részét Új-Mexikóban forgattuk, szerettük volna begyűjteni az ottani ősi energiákat, ugyanakkor a címmel ellentétben azt akartuk, hogy ne lehessen tudni pontosan, hogy hol vagyunk.”

Éppen ezért a néző csak fogódzkodókat, elmosódott festményszerű hangulatokat, szimbólumokat, tájakat kap és azt a bizonytalanságot, amely tulajdonképpen a lélek változásait is gyakran követi életünk során.

A klip budapesti jeleneteiért sinco felelt, míg az új-mexikói felvételekért és vágásért Benyi Dániel. Az Aranyakkord állandó vendégük – az új számban is feltűnő – Gábor Andor „UFO” társaságában nemrég rögzített egy live session filmet is, mely nem sokára elérhető lesz, hogy átadja az Aranyakkord-próbák és koncertek bensőséges hangulatát. Persze, mindez élőben a legjobb, úgyhogy aki igazi Aranyakkord-élményre vágyik Budapesten legközelebb május 23-án az Ellátóházban gyűjtheti be azt.

Aranyakkord Facebook:
https://www.facebook.com/aranyakkord/

Következő budapesti koncert:
https://www.facebook.com/events/319803212057269/

 

Aranyakkord – 69 Dollar Guitar Amp:
https://youtu.be/uuR3fikEVc8
Aranyakkord – Pain:
https://youtu.be/CJuxHZC1pco
Aranyakkord – Otthon lenni valahol:
https://youtu.be/eMVyaJDBvmA
Aranyakkord – Üzenet van:
https://youtu.be/9oOE7_-PDqs