Zséda: FOsszíliák

Zséda

Igazán egyedi videóklip készült Zséda „Fosszíliák” című dalához.

A varázslatos szépségű és hangú énekesnő legutóbb a Budapest Dal 2018 pályázatra írt „Élj a napnak” című felvételével izzította be a hangjegyeket, ezúttal pedig a hatodik nagylemezének egyik legdallamosabb számához született egy teljesen új változat. A nyári nosztalgikus hangulatot sugárzó szerzemény súlytalan szabadságérzetét egy Super 8-as kamera rögzítette. A horvátországi forgatás során izgalmakból sem volt hiány, ugyanis a felvétel során elfogyott a film!

Az új klip egyedülálló képi világa, amelyet Moldvai Márk álmodott meg, egy régi családi videóhoz hasonlóan visszarepít bennünket az időtlen szerelem, a szabadság, az önfeledt boldogság pillanataiba. A kamerát, a Dobos Tamás kezelte, aki divatfotós múltjának köszönhetően különösen érzékenyen szemlélteti „modelljeit”. A videó fő különlegessége, hogy a 60-as, 70-es évek archív világát tükrözve olyan Super 8-as kamerával forgott, amelyet még szüleink, nagyszüleink használtak a családi pillanatok, nyaralások rögzítésére. Így a forgatás során nagy volt a titokzatosság, hiszen csak itthon, az előhívás során derült ki, hogy mit sikerült megörökíteni.

„Ez a képi gondolkodásmód a dallal együtt kiegészíti az emlékek és az érzések világát. A forgatás során kicsit mi is visszamentünk az időben, ami egy izgalmas helyzet volt, hiszen még a film is elfogyott. A felvétel során is arra törekedtünk, hogy az ne csak olyan legyen, mint egy archív felvétel, hanem tényleg valósuljon meg benne a Super 8-as világ. Ez technikailag is nagyon bevállalós volt, hiszen nem tudtuk rögtön visszanézni a képet, csak itthon, az előhíváskor derült ki, hogy mi az, amit felvettünk. Mindehhez kellett a zseniális operatőrünk, Dobos Tamás.” – mesélte az énekesnő.

A „Fosszíliák egy igazi nyárvégi felvétel, mámorító instrumentális refrénnel, amit Zséda azonnal felismerhető, pehelykönnyű vokálja tesz még különlegesebbé. A lírai szépségű dalszöveget az év könnyűzenei szövegírója, az Artisjus-díjjal jutalmazott Tariska Szabolcs írta, a zenei alapot pedig a sztárproducer, Laskai Viktor, azaz SuperStereo szerezte.