A Szigetet is megjárt francia Jain parázslóan izgalmas albummal jelentkezik

Jain

Ugyan jelenleg is úton van a fesztivál szezon áradatában, de az afro-ritmusokkal átitatott francia énekesnő, Jain máris újabb turnét jelentett be. Az európai körút november 26-án startol Manchesterből, majd Londonon, Amszterdamon, Kölnön és Milánón keresztül egészen Barcelonáig vezet.

Jain múlt pénteken adta hírül második stúdióalbuma, a Souldier augusztus 24-i érkezését. A lemez produceri munkálatait az énekesnő Maxim Nuccival közösen végezte, aki a Zanaka c. debüt albumánál is segítségére volt. A felvételekre Párizsban került sor. A kiadványról két magával ragadó track máris napvilágot látott – az Alright c. szerzemény egy frappánsan költői és játékos videót is kapott, melyet Barcelonában forgattak, a Star pedig egy dalszövegvideó kíséretében jelent meg.

 

 

Az Alright kisfilmjét egyébként a Greg & Lio nevezetű rendező duó készítette, akik az énekesnő első, nagysikerű videó-trilógiáját (Come, Makeba, Dynabeatis) is megálmodták. A Makeba-t számos díj mellett Grammy-díjra is jelölték Az év legjobb videója kategóriában, és jelenleg közel 55 milliós megtekintésnél jár a YouTube-on, míg a Come című sláger átlépte a 85 milliós megtekintést.

Jain örömteli, napfényes, ritmusos hangzása évek óta érlelődött, begyűjtve a különböző országok és zenei műfajok hatásait –  arab és afrikai ritmusokat, elektronikus zenei, reggae, soul és hip-hop impulzusokat. Zanaka c. debütáló lemezéből több, mint 650 ezer fogyott világszerte, s várhatóan a Souldier is hasonló fogadtatásra számíthat.

A 2016-os Sziget Fesztiválon is színpadra álló énekesnő így nyilatkozott az új albumról: “A Souldier egy olyan album, ami útközben íródott, miközben különféle országokon és inspirációkon haladtam keresztül. Olyan gyorsan meg akartam jelentetni, amilyen gyorsan csak lehet, hogy a lehető legjobban hasonlítson hozzám.

A Zanaka-n leginkább a tinédzser éveimet és a kongói rumbát emeltem ki, ezúttal viszont szerettem volna egy kicsit többet megmutatni magamból. A cél az volt, hogy kibővítsem a hatások tárházát, a gyerekkoromból származókat és a jelenlegieket egyaránt bevetve.

 Nagy rajongója vagyok a Kendrick Lamar-féle flownak, Titu Puente lágyságának, Fairuz eleganciájának és Bob Marley melódiáinak, és azok mellett a zenék mellett, amiket nagyon szeretek, szerettem volna megtalálni a sajátomat is. Így született meg a Souldier, a kombinációja annak, amit szeretek, és a vágynak, hogy időtlen és kortárs témákról beszélhessek.

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, amiért egy hihetetlen, nagy zenei tudással rendelkező, zeneimádókból álló csapattal dolgozhattam együtt – például a menedzseremmel és a nagyszerű zenész és előadó Maxim Nucci-val.“

SOULDIER DALLISTA:

  1. On My Way
  2. Flash (Pointe-Noire)
  3. Alright
  4. Oh Man
  5. Inspecta
  6. Dream
  7. Star
  8. Feel It
  9. Abu Dhabi
  10. Souldier

EURÓPAI TURNÉDÁTUMOK:

July 12th: Festival Nos Alive (Heineken Stage) Lisbonne (ES)

July 13th : Festival Madcool – Madrid (ES)

July 14th: Les Francofolies – La Rochelle (FR)

July 15th : Décibules – Neuve Eglise (FR)

July 18th: Paleo Festival – Nyon (SW)

July 19th : Festival de Carcassone (FR)

July 20th: Vieilles Charrues – Carhaix (FR)

July 21st : Poupet – Saint Malo du Bois (FR)

July 26th : Fourvière – Lyon (FR)

July 27th : Les Nuits Secrètes – Aulnoye-Aymeries (FR)

August 3rd:  Festival Esperanzah – Floreffe (BE)

 

November 26th: MANCHESTER (UK), Gorilla

November 27th: LONDON (UK), Electric Brixton

December 3rd, AMSTERDAM (NL), Melkweg

December 6th, KÖLN (DE), Kantine

December 8th, MILAN (IT), Fabrique

December 10th, BARCELONA (ES), Sala Apolo