Piszkos és dühös post-punk Los Angelesből – Február 15-énSextile lemezbemutató a Dürer Kertben!

Sextile

 

Az amerikai banda remekül hozza a ’70-es évek post-punkját, mégsem hangzik retrónak vagy porosnak: fiatalok, dühösek és piszok jól csinálják. A négyes tavaly jelentette meg Albeit Living c. második lemezüket, melynek magyarországi bemutatója február 15-én lesz a Dürer Kertben.

A Los Angeles-i underground világából érkezett Sextile 2015-ben alakult. A négyes minden korábbi konvenciót kihajított az ablakon, hogy egy teljesen eredeti, a műfajra hajló lenyomatot hozzon létre, ötvözve a ’70-es évek nyers energiáit a ’80-as évek kifinomult post-punk és synth-wave elemeivel.


A zenekar debütáló, A Thosand Hands c. lemeze még a rock’n’roll egyszerűbb jegyeit hordozta magán némi surf-punk, korai industrial és post-punk behatással, erős, torzított gitárokkal, zakatoló dobbal és erőszakos energiákkal. Második albumuk, az Albeit Living már egy sokkal kifinomultabb lemez lett, amely már politikailag némiképp túlfűtött anyag lett, szenvedélyes megfigyelésekkel világunkról, míg zeneileg még az előző korongnál is erőteljesebbre sikeredett.
Ahogy a nevük is utal rá, a Sextile úgy fest, jó csillagzat alatt született, második lemezükkel pedig készen állnak arra, hogy Amerika után Európát is célba vegyék. Első turnéjukon az öreg kontinensen természetesen Budapesten is megállnak, méghozzá február 15-én a Dürer Kertben.

 

SEXTILE (US) – lemezbemutató turné

Időpont: 2018. február 15.
Helyszín: Dürer Kert
B
elépő: 1.000 / 1.500 Ft
Jegylinkhttps://tixa.hu/sextile2018_durerkert
Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/511865209200386/

 

https://www.instagram.com/sextileband  

https://www.facebook.com/sextileband 

https://twitter.com/Sextileband 

 

Sextile – Albeit Living (Release Date: July 14, 2017)

Spotify: https://open.spotify.com/album/6jV6h5STRwAGpS4iHs380U