Meat Wave – szétáradó feszültség és gyilkos riffek a chicagói punk triótól!

Meat Wave

A Meat Wave zenéje igazi dühös áradat, ami magával ragad és mindent elsöpör, ami az útjába kerül. A punk trió pulzáló, feszültségekkel teli punk dalaira január 27-én tombolhatunk a Dürer Kertben.

A chicagói punk trió tavaly jelentette meg harmadik The Incessant című albumát, ami az eddigiektől eltérően nem a világ dolgaival számol le, hanem brutális őszinteséggel néz szembe Chris Sutter, frontember érzelmeivel: haraggal, arroganciával, elszigeteltséggel, a jövőtől való félelemmel és az ellenőrizhetetlen érzelmek hullámaival. A The Incessant története egy szakításával indult – az akkor 24 éves Sutter 12 év után búcsúzott el barátnőjétől, a frontember pedig először a felnőtt életében egyedülállóként vetette bele magát az életbe. Mindeközben folyamatos feszültséget, szakadatlan haragot érzett, ezek öltöttek végül feszes és nagyon dühös, mégis dallamos punk számok formájában képet a zenekar harmadik The Incessant c. albumán, amelynek címe jól leírta azt a sötét, folyton pulzáló érzést, ami akkoriban Sutter hétköznapjait járta át. Ezt az önmarcangoló, önfelfedező folyamatot, bár korábban nem akarta megosztani a környezetével, végül a fejében motoszkáló hangra hallgatva rájött, bolond lenne, ha hagyná a semmibe veszni az így születő ötleteit. Az albumot végül a trió Albini stúdiójában rögzítették négy nap alatt, akinek legismertebb munkája a Nirvana In Utero albuma. Ekkor azonban Sutter számára még nem érkezett el a teljes megkönnyebbülés, előtte csaknem a halállal is szembe kellett néznie egy csúnya vakbélgyulladás képében.

Sutter ugyanis új barátnőjével Denverbe készült egy esküvőre, ám előző éjjel iszonyatosan rosszul lett, végül meg kellett műteni. Az orvos szerint, ha pár napot még vár bele is hallhatott volna. A hosszas lábadozás jelentette számára a végső szembenézést a benne lüktető szakadatlan érzelmekkel és arra is rájött, hogy sokkal több mindent fel kell még fedeznie önmagában, ahelyett, hogy folyton a külvilággal foglalkozna. Tulajdonképpen a The Incessant ennek a sötét és hullámzó évnek köszönhető, a szétválás utáni frusztrációt és bizonytalanságot öntötték végül gyilkos riffekbe, melyekre hamarosan mi is tombolhatunk a banda első budapesti koncertjén január 27-én.

 

MEAT WAVE (US) – lemezbemutató koncert
Időpont: 2018. január 27.
Helyszín: Dürer Kert
Jegyárak: 1.000 / 1.500 Ft
Jegylink: https://tixa.hu/meatwave_durerkert
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1864997797149811/

Meat Wave

https://www.facebook.com/MeatWaveChicago/
https://meatwavechicago.bandcamp.com/