Itt az új Evanescence album!

Evanescence

A kétszeres Grammy-díj nyertes, alt-metalt szimfonikus rockkal ötvöző Evanescence november 10-én megjelentette negyedik stúdióalbumát, a Synthesis-t. Az új lemezen helyet kapott jó pár régebbi, újragondolt slágerük, illetve új szerzemények is születtek. A nagyzenekari hangszerelés és elektronika kombinációja, kiegészülve Amy Lee virtuóz zongorázásával és hangjával, egészen misztikus atmoszférát teremt a 16 tracken keresztül.

Az Evanescence dalszerző-énekesnője és zongoristája Amy Lee, a basszusgitáros Tim McCord, a dobos Will Hunt, a gitáros-vokalista Troy McLawhorn és Jen Majura jelenleg Amerikában és Kanadában turnézik. A 28 tagú zenekarral és elektronikus megoldásokkal megspékelt Synthesis Live-tour egyedülálló, grandiózus zenei élménnyel ajándékozza meg nézőközönségét. Az új koncertfelállás drámával és szenvedéllyel tölti meg a levegőt: “Amy Lee a goth-rockerből valódi opera dívává vált.” – olvasható a Variety magazin hasábjain.

Nevéhez illően a Synthesis albumon a természetes és szintetikus hangzásvilág elegye keveredik Amy Lee bravúros énekével és zongorajátékával, a banda és egy teljes szimfonikus zenekar előadásában. Utóbbi David Campbell karmester és zeneszerző irányításával domborítja ki a csapat klasszikus zenei gyökereit, az elektronikus zenei megoldásokért és effektekért pedig a banda társproducere, William Hunt és a programozó/hangmérnök Damian Taylor (Björk, The Killers, Arcade Fire) a felelős.

Az albumon két új Evanescence dalt fedezhetünk fel; az Imperfectiont, mely a kiadvány első kislemeze, és amelyhez videóklip is készült, valamint a Hi-Lo-t, amiben Lindsey Stirling világhírű hegedűművész vendégszerepel. A Revolver magazin szerint az Imperfection egy “érzelmileg feltöltött eposz, ami szembeszáll a mentális betegségekkel és az öngyilkossággal.” De a régebbi Evanescence-dalok szerelmesei is örömüket lelik majd a Bring Me to Life-hoz és My Immortal-hoz hasonló kaliberű slágerek felfrissített verzióiban.