November 10-én érkezik az Evanescence új albuma!

Evanescence

Synthesis lesz a címe az Amy Lee vezette zenekar új lemezének, amelyről a mai napon megjelent az első ízelítő, az Imperfection videójának formájában.

Hosszú szünet után tér vissza a zongorás, komolyzenei hangszereléssel dúsított rock/metal egyik legnépszerűbb formációja, hiszen a rajongók utoljára 2011-ben vehettek a kezükbe új Evanescence korongot. A várakozásnak azonban vége: november 10-én jön a csapat negyedik albuma, amelyet a legnagyobb szabású alkotásuknak ígérnek. A Synthesis korábban már megismert dalok főként elektronikára és nagyzenekarra hangszerelt változatait rejti majd; de helyet kap rajta két vadonatúj track is, amelyek közül az egyiket (Imperfection) be is mutatták szeptember 15-én. A lemez másik új szerzeményében (Hi-Lo) egy különleges vendég is szerephez jut: a világhírű Lindsey Stirling hegedül benne.

Számomra ez a legfontosabb dal a lemezen” – mondta a frissiben kihozott Imperfectionről az énekesnő, Amy Lee. „Nagyon megszenvedtem a szöveg megírásával. Mindazokhoz szól, akiket elvesztettünk vagy elveszíthetünk a depresszió és az öngyilkosság miatt. A hátrahagyottak szemszögéből írtam meg, annak a perspektívájából, aki ott ül az orvosi váróban, és bízik abban, hogy jó híreket kap. Egy kiáltvány a maradás mellett, azért, hogy harcolj az életedért. Ne add meg magad a félelemnek – ezt egyébként minden nap el kell mondanom magamnak is. Senki sem tökéletes. Mindannyian tele vagyunk hibákkal, de ezektől leszünk azok, akik vagyunk; és nincs más dolgunk, mint elfogadni őket, mert sok szépség rejlik a különbözőségeinkben. Érdemes harcolni az életért. És érdemes harcolni magadért.” 

Az új albumról pedig a következőket nyilatkozta a fronthölgy: „Igazán szívügyem volt ez a projekt. A hangos gitárok és dobok alatt rengeteg rétege bújik meg a zenénknek. Ezt szerettük volna most megmutatni, előtérbe hozni a zseniális David Campbell által megalkotott hangszerelési és programozási megoldásokat. A turnénkra egy igazi nagyzenekar is elkísér majd minket, ami miatt nem kicsit vagyok izgatott. Nemcsak a két új dal miatt lesz egyedi a lemez, hanem a számtalan klasszikus hangszer által életre keltett mozzanat miatt is. Az egész anyag olyan, mint egy hatalmas, hömpölygő filmzene.”

Szeptember 15-től előrendelhető a Synthesis szimpla CD-n és digitális verzióban, illetve limitált kiadású box set formájában is. Az Amy Lee által említett turné március közepén indul Oroszországban – sajnos magyarországi helyszín nem szerepel a dátumok között.

httpvh://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=O6l4ghme4-M