A Pavementből ismert Scott Kannberg szólóprojektjével érkezik a Dürer Kertbe

Spiral Stairs

A Pavement oszlopos tagja, Scott Kannberg Spiral Stairs nevű szólóprojektjével és új, Doris & Daggers, meglehetősen személyes hangvételű lemezével érkezik hozzánk október 1-jén a Dürer Kertbe. Előtte a holland Canshaker Pi játszik.

Scott Kannberg neve a ’90-es évek kaliforniai indie bandája, a Pavement kapcsán lehet ismerős, aki a zenekar feloszlása után a Preston School Of Industry alapítója volt. Már 2009 óta jelentetett meg szólóanyagokat Spiral Stairs néven, de első albumának, a The Real Feelnek csak mostanra érkezett meg a folytatása, a laza, lo-fi- s, indie-s dalok gyűjteménye, a Doris & Daggers.

A két album között rengeteg változás történt Scott életében, melyek lenyomata megtalálható a friss lemezen is. A kritikusok máris úgy tartják, ezen a lemezen hallhatóak a legjobb dalok, amikhez a szerzőnek valaha is köze volt, némely darab pedig igazán személyes és érzelmes rajta, hiszen szorosan lekövetik azokat a változásokat, amik az elmúlt hét évben zajlottak az életében. Elvesztette egy nagyon fontos barátját, édesapa lett, élt Ausztráliában és még a skót haggis-t is kipróbálta. Mindezek kaptak most helyett ezekben a meleg, édesen melankolikus és őszinte dallamokban.

A dalok ezúttal jobban kötődnek a singer-songwriter hagyományokhoz, Scott ezúttal történeteket mesélt el. Azonban talán a legfontosabb dolog, ami hatott a dalaira az egy tragédia volt: Scott eredetileg Seattle-ben készült rögzíteni a lemezt, amin a Preston School Industry-ban és előző szólólemezén, a The Real Feel-en is dolgozó barátja, Darius Minwalla dobolt volna, azonban egy hónappal a felvételek előtt Darius elhunyt álmában. Scottot mélyen érintette barátja halála, aminek hatására három hónappal később hosszabb és érzelmesebb számokkal tért vissza a stúdióba. És bár ez a tragédia nagyban befolyásolta a dalírást, a lemezen megénekli még többek között egy skóciai utazását, amit egy ízig-vérig skót barátjával tett, írt egy szerethető dalt a kislányának és természetesen ausztráliai élményei sem maradtak megénekeletlenül. Mindezt pedig mi is meghallgathatjuk a lemez európai turnéján, október 1-jén a Dürer Kertben. Spiral Stairs előtt a holland Canshaker Pi játszik, akiknek a koncertjei igazi őrült futamok. Ők legújabb, Indie Academy című single-jükkel érkeznek hozzánk.

Sprial Stairs, Canshaker Pi
Időpont: 2017. 10. 01. 19:00
Helyszín: Dürer Kert
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1386651084758707/
Jegyárak: 2.000 / 2.500 Ft
Jegylink:
https://tixa.hu/spiralstairs_durerkert