George Ezra: Budapest után Sziget!

George Ezra

Budapest című dalával, és a 2014-es, csak Nagy-Britanniában négyszeres platina eladásokat hozó Wanted On Voyage albumával kapásból világsztár lett George Ezra. A 24 éves előadó augusztusban ismét Budapest felé veszi az irányt, hiszen fellép a Sziget Fesztiválon. Az új klipjében pedig főszerepet kapott Mary, a kutya.

A Don’t Matter Now videó forgatásai Barcelonában zajlottak, a rendezésért pedig Marc Oller felelt. Magáról a dalról a következőket mondta az angol énekes: „Elsősorban magamat akartam emlékeztetni ezzel a nótával arra, hogy néha nem baj, ha bizonyos helyzeteket a hátad mögött akarsz hagyni. Ez egyike volt az első szerzeményeknek, amelyeket a Wanted on Voyage megjelenése után írtam, még 2015 nyarán. Akkoriban eléggé magam alatt voltam, de visszanézve már inkább megmosolyogtató a szituáció. Talán van, amikor úgy érezzük, de nem mi vagyunk az egyetlenek, akik aggódnak vagy össze vannak zavarodva, és többnyire semmi bajunk nem származik abból, ha néha nem teljesen értjük, hogy mi zajlik körülöttünk.”

Ezra bemutatkozó lemeze bekerült 2014 és 2015 tíz legjobban fogyó albumai közé Nagy-Britanniában, ahol első helyig jutott az eladási listákon, és összesen 122 hétig kirobbanthatatlan volt a slágerlistáról. Gyakorlatilag 18 hónap alatt a teljes ismeretlenségből az érdeklődés középpontjába került az énekes: a Wanted On Voyage tíz országban jutott be a Top 10-be, háromszor turnézott hazájában teltházak előtt, négy BRITs és egy BBC Music Awards jelölést kapott. Ezt követően viszont csendesebb időszak következett, ám most a Don’t Matter Now nótával és klippel egyértelműen visszatért. Olyannyira, hogy a nyár folyamán több európai fesztiválon is fellép – augusztus 14-én például a Szigeten koncertezik