Alaposan bekezdett a Kasabian új albuma.

Kasabian

Május 5-én új lemezzel jelentkezett a Kasabian: a For Crying Out Loud remek eredményekkel nyitott, hiszen kapásból az első helyre került olyan országok iTunes listáján, mint Nagy-Britannia, Írország és Oroszország, de a Top 10-ben debütált Olaszországban, Norvégiában, Ausztráliában, Lengyelországban, Spanyolországban, Új-Zélandon, Franciaországban és Mexikóban.

A teljes anyagot a csapat gitárosa/billentyűse/vokálosa, Serge Pizzorno írta, illetve a produceri teendőkért is ő felelt, sőt, a felvételekre is a saját stúdiójában, a leicesteri Sergery-ben került sor. Elsőként a You’re In Love With A Psycho című szerzemény került a nyilvánosság elé, a többi felvétel közül pedig kiemelendő a nyári slágernek is beillő Bless This Acid House, a kivédhetetlen Good Fight, és a dühös pillanatokat hozó III Ray (The King). A 12 dalt tartalmazó album a gitáros bevallása szerint egyfajta “vissza az alapokhoz” hozzáállásról tanúskodik:

Adtam magamnak hat hetet arra, hogy megírjam a dalokat. A korai időkben ez volt a munkamódszerem, és ez most is nagyon inspirált engem” – mondta Pizzorno. “Minden felesleges sallangot kidobtam, ezek teljesen klasszikus szerkezetű nóták, nincs kísérletezés, és magamat sem akartam az előtérbe tolni. Semmi olyat nem hallhatsz, aminek nem kell ott lennie. Szóval igazi old school attitűddel közelítettem a dalszerzéshez“.

Vagyis az előző, meglehetősen elektronikus hangzású 48:13 lemezzel szemben 2017-ben egy abszolút gitárközpontú cucc érkezett a Kasabian legénységétől. “Fogalmunk sincs, hová tűntek a gitárzenék, de mi most szeretnénk megmenteni az utókornak valamit belőlük. Egy nagyon pozitív albumot akartunk összerakni, ami tele van reménnyel és gitárokkal, hogy megmutassuk az embereknek: mindkettőnek megvan a létjogosultsága” – tette még hozzá a gitáros.

Kasabian négy lemeze is a csúcsra jutott a brit listákon, megközelítőleg 5.5 millió lemezt adtak el világszerte, egy BRIT, hét NME és négy Q díj büszke tulajdonosai, és olyan fesztiválokon voltak headlinerek, mint a Glastonbury vagy a T in the Park – idén pedig a Sziget Fesztiválon is üdvözölhetjük őket.