Így készül Caramel az Európa-napra!

caramel

Az énekes szabadtéri nagykoncertet ad május 7-én a Szabadság téren

Különleges nagykoncerttel készül Caramel hazánk Európai Unióhoz történő csatlakozásának évfordulójára. Az énekes május 7-én, vasárnap az Európa-napi futás, fesztivál és családi nap rendezvény keretében a Szabadság téren lép fel, ahol a legismertebb slágerei mellett a legújabbak is felcsendülnek majd. Az esemény apropóján az énekes többek között azt is elárulta, hogy mit jelent az életében a család, az uniós tagság és az is kiderül, hogy szokott-e futni.

Az elmúlt évek hagyományához híven idén is különleges eseménnyel emlékezünk meg az Európa-napról és hazánk Európai Unióhoz történő csatlakozásának évfordulójáról. Május 7-én a „13 év – 13 km” elnevezésű futóverseny nyitja a rendezvényt, amelyre többezer jelentkezőt várnak a szervezők. Ezen kívül rengeteg színes program várja majd a Szabadság térre kilátogató családokat, sport- és zenerajongókat, illetve minden érdeklődőt. A nap egyik fénypontja Caramel nagykoncertje lesz, amelyre az énekes már izgatottan készül.

Nagyon szeretek szabadtéren koncertezni, mivel sokkal kötetlenebb egy ilyen helyszín. A legismertebb slágereim mellett újakkal is készülök az Európa-napra: a Szabadság téren felcsendül többek között az Elzárt Övezet és A zeniten túl című dalom is, amelyek a nyáron megjelenő nagylemezemen is helyet kapnak majd” – árulta el Caramel, aki annak ellenére, hogy maga nem szokott futni, nagyon jó kezdeményezésnek tartja az Európa-napi fesztivál keretein belül megrendezett futóversenyt, amelynek 13 km-es távja Magyarország uniós csatlakozásának 13. évfordulóját jelképezi.

A rendszeres sportolást nagyon fontosnak tartom. Én boxolni szoktam, illetve konditerembe is járok, ahol erőnléti edzéseken veszek részt. A 13 év – 13 km elnevezésű futóversenyen amellett, hogy egy jót mozoghatnak a résztvevők, útközben európai uniós támogatással megszépült vagy felépült budapesti helyszíneket is megtekinthetnek. Nekem ezek közül az egyik kedvencem amúgy a Várkert Bazár, ahol nemrégiben a Fonogram-díjkiosztó miatt jártam” – mondta el az énekes. Hozzátette, hogy a május 7-ei rendezvény a zenerajongók mellett a családoknak is sok szórakozási lehetőséget kínál majd: lesznek gyermekműsorok, kézműves játszóház, mesesarok és óriás társasjáték is.

Nagyon jónak tartom, hogy az Európa-nap alkalmából a családokra is külön gondoltak a szervezők. Az én életemben a családom, kislányom, feleségem, édesanyám és a testvéreim a legfontosabbak, akikkel szívesen töltöm együtt a szabadidőmet is. Főleg kirándulni szoktunk, illetve szeretünk különböző éttermeket is kipróbálni. Az egyik kedvenc nyaralóhelyünk Olaszország, ahová az uniós csatlakozás óta már sokkal könnyebben eljuthatunk” – mesélte Caramel, aki munkája során is sokat utazik az Unión belül: nemrégiben Erdélyben koncertezett, és egy londoni fellépést is tervez.

Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája szervezi együttműködésben a Miniszterelnökséggel és a Fővárosi Önkormányzattal. A programok ingyenesek.