Első magyar dalával készül a nyárra a WatchMe!

WatchMe

A Veszprémi Utcazene Fesztivál győztes WatchMe előrukkolt ötödik klipjével, amelyet első magyar nyelvű dalához forgatott a csapat.

A VONALKÓD a WatchMe első magyar száma, ám a korábbi nótákhoz hasonlóan, most is törekedtek arra, hogy a szöveg egyszerű, mégis izgalmas, különleges legyen. A zenei alap a már megszokott feszes rock-os hangzást kapta, amelyhez ezúttal a szolid énekdallamon túl ütemes rap verzék is társultak. Nagy segítségünkre volt a DSP és Busa P ennél a számnál, hiszen inspirálták a dalszövegírást, valamint maga a dal létrehozását. A szöveg ennél a szerzeménynél sokkal inkább Szelina érdeme én csak keretnek tettem bele a motívumokat, amiket ő szöveggé formált úgy, hogy hozzásimuljon a zenei alaphoz.” – árulta el a WatchMe szaxofonsa, Baracskay Rita. És hogy miért a DPS-re és Buda P-re esett a választás? „Bom az egyik legjobb barátom és lassan minden második dalban részt vesz. A DIPA szintén nagyon jó barátom, szóval ez a közös munka elég kézenfekvőnek tűnt. Hála istennek egy formációban működnek, ezért rövidebb lehet a dal címe.” – kezdte nevetve Rita. „Busa Pista pedig az egyik legpozitívabb, leghitelesebb figura a magyar zenei palettán, aki véleményünk szerint egy zseni is. Nagyon megtisztelő, hogy közösen írhattunk dalt vele. Az egész ember muzsika. Busa Pista valójában az egyik nemzeti kincsünk, a legfrappánsabb magyar nyelvész.” – tette hozzá még Rita.

A dal mondanivalója elsősorban a konformitástól, uniformizálástól ócKODó embereket foghatja meg. Azokat, akik keresik helyüket a nagy szürke masszában, ami bár össze-vissza csillog-villog, valójában mégis egy nagy szürkeség marad. „Néha teljes káosz van az emberek fejében, hogy milyen módon simuljanak és mégis mihez, és egy kicsit meg akartuk piszkálni, provokálni akartuk a népeket azzal a gondolattal, hogy simán jó vagy úgy, ahogy vagy. Az alapján működj, ami szerinted helyes és ne a társadalom szabályai és elvárásai szerint, mert azok egyre betegebbek. Szerintem az ma már teljesen elfogadott, ha valaki kényelmetlenül érzi magát a mai húspiacon. A Vonalkód, mint metafora alapvetően tőlem indult, de valószínűleg már sokan használták szimbólumként. Sok mindent kifejezhet, a fogyasztói társadalmat, a több kell és mindig új kell, miközben elhagyjuk a régi hozzáállást.”

A csajok ismét az Amazon és a Naked Man videók rendezőjét, Scrabo Shepherdet és stábját választották ki a klip elkészítésére. Ám ezúttal a formáció nehezebben tudta megfogalmazni a fejükben megszületett képeket, éppen ezért a stáb sokkal szabadabb kezet kapott ennél a videónál, ami jót is tett az anyagnak. A rapperek pedig okoztak némi csalódást is a lányoknak, ugyanis felesleges volt egész napra kibérelni a stúdiót, hiszen az előadók 5 perc alatt elkészültek a saját részükkel. A WatchMe persze most sem pihen meg, a koncertszezon elején gőzerővel készítik hamarosan megjelenő EP-jüket, az On the Stage-et.