Zara Larsson: alaposan bekezdett a svéd énekesnő albuma!

zara larsson

Szinte még ki sem került a boltok polcaira és a webáruházakba Zara Larsson új, So Good címre keresztelt albuma, az első reakciók máris minden várakozást felülmúltak. A lemez nyolc országban (Svédország, Norvégia, Írország, Nagy-Britannia, Ausztrália, Hollandia, Finnország és Új-Zéland) kapásból a Top 10-ben nyitott, ráadásul Larsson kisasszony hazájában az anyag valamennyi dala felkerült a singles slágerlistára, és így máris bearanyozódott. De a So Good a digitális világban is megállja a helyét: kilenc ország iTunes listáján ért fel a csúcsra, 52 államban került be a Top 5-be, 68 piacon pedig a Top 10-be. A Spotify oldalán pedig egyenesen rekordot döntött: az 1.3 milliárd (!!) meghallgatással hivatalosan is ez lett minden idők legtöbb streamet hozó bemutatkozó albuma egy női előadótól.

Így aztán nem is lehet azon csodálkozni, hogy az északi hölgy válogathat a legmenőbb fellépési lehetőségek között: olyan televíziós műsorokba kapott meghívást, mint a The Daily Show, a Good Morning America, a Comic Relief, de járt Wendy Williams-nél is, április 1-jétől pedig a Clean Bandit vendégeként indul észak-amerikai turnéra.

Zara Larsson mindössze 19 esztendős, de olyan slágerekért „felelős”, mint a Lush Life, a Never Forget You, az Ain’t My Fault és az I Would Like, illetve az ő hangját lehet hallani David Guetta Európa-bajnokságra írt himnuszában, és a nyári labdarúgó esemény nyitó- és záróünnepségén is fellépett. Hazájában egyébként már nagyon korán felfigyeltek rá, ami nem is csoda, hiszen mindössze 10 esztendősen megnyerte a Got Talent svéd változatát. Bemutatkozó minialbumát (Introducing) 2013 januárjában hozta ki, és júliusra már a tripla platina státuszt is elérte. Tavaly októberben a Time magazin beválasztotta 2016 „30 legnagyobb hatású tinédzsere” közé. A legnagyobb példaképének Beyoncé-t tartja, és szívesen ért egyet a feminizmus eszméivel.