Gladiátor lett a két csellista!

2CELLOS

A horvát 2CELLOS instrumentális duója új videót mutatott be a napokban megjelent Score című albumukról. A Now We Are Free klipjét az UNESCO Világörökségi Listáján szereplő, montenegrói Durmitor Nemzeti Parkban, illetve Horvátországban, a Pula Arénában forgatták – Aleksandar Kerekes rendező irányítása mellett.

A 2CELLOS Score címre keresztelt albuma a televíziós és mozi filmek legemlékezetesebb dalait gyűjtötte össze. Többek között felcsendülnek a Trónok harca, A rettenthetetlen, A Gyűrűk Ura, a Love Story, A keresztapa, a Titanic és a Schindler listája ismerős melódiái. A lemezről elsőként a Trónok harca átiratával találkozhatott a közönség, alig néhány nap alatt átlépte a 2 milliós nézettséget.

Luka Sulic és Stjepan Hauser csellisták alkotta 2CELLOS először Michael Jackson Smooth Criminal feldolgozásával hívta fel magára a figyelmet 2011-ben, amit aztán három rendkívül energikus album követett. A negyedik lemez, a Score felvételeinél a London Symphony Orchestra közreműködött, a társproducer pedig az a Nick Patrick volt, aki Plácido Domingo, Jackie Evancho és az Il Divo anyagain is dolgozott.

A 2CELLOS világszerte teltházas arénáknak játszik, és több alkalommal Sir Elton John különleges vendégeiként léphettek színpadra. Ők voltak az első hangszeresek, akik szerepelhettek a Glee című, rendkívül népszerű amerikai sorozatban; de több alkalommal szerepeltek a The Today Showban és a The Ellen DeGeneres Showban – 2015. október 10-én pedig a Papp László Budapest Sportarénában is fantasztikus koncertet adtak.