Depeche Mode: Spirit – megjelent az új album!

Depeche Mode

A legendás, többszörös platina eladásokkal rendelkező Depeche Mode március 17-én megjelentette Spirit című albumát, mégpedig a Columbia Records gondozásában.

A Spirit munkálatai során Dave Gahanék először dolgoztak együtt a Simian Mobile Disco révén ismert James Ford producerrel, aki már olyan csapatok lemezeinél közreműködött, mint az Arctic Monkeys, a Foals és a Florence & The Machine. Az USA Today már most a „Depeche Mode legidőtálóbb alkotása”-ként jellemzi a friss korongot, míg az Entertainment Weekly szerint egy „valódi zenei mérföldkő született”.

A Spirit normál kiadása 12 dalt tartalmaz, de 2 CD-s deluxe verzióban is begyűjthetik a rajongók: ez egy 28 oldalas, exkluzív fotókkal teletűzdelt füzetecskét, valamint 5 remixet tartalmaz, amelyekért Kurt Uenala, Matrixxman és a Depeche Mode tagjai voltak a „felelősek”.

A lemez kiadását természetesen egy grandiózus világkörüli turnéval is megkoronázza az együttes, melynek keretén belül május 22-én a budapesti Groupama Arénában lépnek fel.