Itt a BABEL új EP-je!

babel

Ennyire még nem próbáltunk maximalisták lenni” – itt a BABEL új EP-je.

Minden eddiginél letisztultabb és egységesebb anyaggal robban bele a tavaszba a BABEL. The End of it All című kislemezük – a címmel ellentétben – egy új, sokkal érettebb BABEL kezdetét jelenti. Az új dalok élőben március 17-én, a Kuplungban debütálnak, ahol az észt Elephants From Neptune és a The Adolescens társaságában lépnek fel.

A BABEL zenekar tavaly ősszel megújult energiákkal és új felállással állt ismét színpadra, a változások pedig a friss hanganyagra is jó hatással voltak. A The End of it All című kislemezben mind a négy srác az elejétől a végéig benne van, a dalok többségét közös jammelések és nagy beszélgetések hívták életre, de a lemez grafikáján is az ő ötleteik köszönnek vissza Mirk Norbert rajzain keresztül és magát a keverést is a zenekar csinálta.

 

Eddig ebben az EP-ben van a legtöbb munkánk, beleraktunk mindent, ennyire még sosem próbáltunk maximalisták lenni, mint most. Tisztább és letisztultabb anyagot akartunk csinálni, amit mindenki a sajátjának érez. Az átalakulás során mindenkiben volt feszültség, most azonban nemcsak a formáció, de a zenéhez való hozzáállás is megváltozott. Ez az anyag most azért is egységes, mert mindenki ugyanannyira van benne” – meséli Balasi Ádám, a zenekar dobosa.

A szövegek is letisztultabbak lettek, amik ezúttal angolul születtek meg a dalszerző Ipolyi-Gáts Hunor fejében. A négy dal olyan témákat jár körül, mint az egyéjszakás kalandok képlékeny romantikája, a testvéri szeretet idealizált képektől mentes nyers valósága vagy éppen, hogy meddig lehet feszíteni a húrt zenészként. A dalok továbbra is színtiszta rock and roll páncélzatba öltöztek, a szövegek pedig tű élesek, érzékiek, dögösek és időnként mocskosak.

A The End of it All dalaival a BABEL vidéki turnéra indul, ahol az észt Elephants From Neptune és a The Adolescens társaságában lépnek majd fel Győrben, Debrecenben és Pécsett. Természetesen a budapesti közönségről sem feledkeztek meg, akik március 17-én, a Kuplungban bulizhatnak a megújult BABEL új számaira.

 

 

 

BABEL

Let You Down: https://youtu.be/CdXlk0ZqqbQ
Facebook: https://www.facebook.com/babelbandofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/b_a_b_el/ 
YouTube: https://goo.gl/18xQuH