A Cirque du Soleil Varekai előadása minden részletében varázslatos!

Cirque du Soleil Varekai

Május 12. és 14. között, immár 5 előadással szerepel a Cirque du Soleil – Varekai társulata a Budapest Arénában. 

Ezt a showt a 2002-es montreáli premierje óta több mint 10 millió ember látta már 23 ország 130 városában. A Varekai a drámai történet és az akrobatika fúziója, a lehetetlen lehetségessé válik a lenyűgöző díszletekben, az innovatív zenei megoldásokra készített  koreográfia pedig a mozgás univerzális nyelvén mesél.

Stéphane Roy által tervezett díszletek egészen különleges hangulatot adnak az előadásnak, és négy nagyobb egységből állnak:

Az erdő

A misztikus menedék, amelyet a szereplők az otthonuknak tekintenek. Több mint 300 fából áll, a legkisebb 4,5 méter a legnagyobb 10,5 méter magas. Közülük húsz-egynéhány  úgynevezett “akrobata fa”, amelyre a szereplők felmászhatnak, hogy jobban lássák, mi történik az erdőben.

A színpad

Az aranyszínű erdőből kinyúlva ezen a terepen mozognak az artisták. Kifejezetten ehhez a show-hoz tervezték, öt beépített csapda és két forgószínpadi része van, valamint egy  emelkedő és süllyedő platform, hogy tökéletesen segítsék az akrobaták előadását. A közönség felé kiugró rész átmérője 13 méter.

A kifutó

Ebben az elvarázsolt erdőben a kifutó is elvarázsolt, nem a közönség közé, hanem az égbe vezet. Az összesen 30 méter hosszú lépcsőrendszer lehetővé teszi a szereplők számára, hogy a színpad két vége között mozogjanak, és akár az eget is megérintsék közben.

Az őrhely

A kifutó végén, a közönség felett található őrhely a díszlet központja. Egyrészt átjáró a külvilágba, másrészt akár menedékként is szolgálhat az erdő lakóinak ez a 7 négyzetméteres emelvény. 

A Varekai elvarázsolt világa május 12. és 14. között lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában.

A nemrégiben nyitott 5. elődásra jegyek kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában. Az eredetileg meghirdetett 4 budapesti showra belépők már csak korlátozott számban elérhetők.