Ideje, hogy végre igazi hősökből legyenek példaképek!

Méltán híres példakép

A legkülönbözőbb módon segítenek másokon, de a céljuk ugyanaz: jobb hellyé akarják tenni a világot

Skócia elsőszámú whiskyje úgy döntött, hogy felkutatja korunk követendő példaképeit, hogy elismerést szerezzen nekik, valamint jelentős összeggel támogathassa egyiküket önfeláldozó tevékenységében. Az október elején indult kampányba már több mint 50 Méltán Híres Példaképet jelöltek, akikre pár hét leforgása alatt több tízezer szavazat érkezett.

A The Famous Grouse Facebook oldaláról is elérhető http://p.antavo.com/EQH oldalon továbbra is várják az önkéntesek jelölését és a szavazatokat, hogy december elején kiderüljön, ki lesz 2016-ban Magyarország Méltán Híres Példaképe.

A jelöltek a legkülönbözőbb módon végzik önzetlen tevékenységüket a közösség érdekében. Van, aki a saját lakóhelyén segédkezett először az elesettek egészségügyi ellátásában, majd egészen Görögországig ment, hogy családtagként gondozza a rászorulókat. Megismerhetjük annak a fiatalembernek a történetét is, aki egy elmaradott somogyi településen igyekszik a közösségi termelést beindítani, hogy a gazdaságilag kiszolgáltatottak saját munkájuk gyümölcseként pénzügyi forráshoz jussanak. Méltán Híres Példakép lehet az a 17 évesen autóbaleset következtében kerekesszékbe kényszerült fiatalember is, aki nem adta fel, elfogadta új élethelyzetét, és ma már segítőkutya-kiképzőként dolgozik. A jelöltek között találjuk azt a lányt is, aki nem megijedt rejtélyes bőrbetegségétől, hanem azért küzd, hogy összefogja a vitiligóban szenvedőket, hogy ne érezzék magukat kirekesztve és megbélyegezve, valamint, hogy a társadalom egészével megismertethesse a ritka betegséget. Megsüvegelendő az az elszántság is, amivel a szolnoki vízi és műszaki mentő a világot járja, és – amikor nem három hazai település tűzvédelmét látja el önkéntes tűzoltóként – életeket ment természeti katasztrófák helyszínén.

A jelöltek folyamatosan növekvő száma azt bizonyítja, hogy a példaképek köztünk élnek, és tevékenységükkel már kivívták a környezetükben élők tiszteletét. Itt az idő, hogy ezek a nagylelkű emberek előlépjenek a háttérből, és céljaikra felfigyeljen a közvélemény. A The Famous Grouse-t a minőségi alapanyagok kiválasztásába és készítési eljárásba fektetett energia tette méltán híressé, így örömmel támogatja azokat, akik tetteikkel érdemelték ki, hogy Méltán Híres Példaképek legyenek. A legtöbb szavazatot gyűjtő 20 jelöltből a Peller Mariann, Rákóczi Ferenc és Fenyvesi ’wheelchairguy’ Zoltán alkotta zsűri választja ki hamarosan azt a tíz személyt, akik közül egy újabb közönségszavazás után december elején kerül ki Magyarország Méltán Híres Példaképe.

A jelöltek itt várják a szavazatokat:

web – https://p.antavo.com/EQH/ facebook – https://p.antavo.com/f/EQH/