Óriási durranással zárul a Class Nyár 2016

 

Class Nyár 2016 – A ClassFM nagy nyári promóciója során olyan világsztárok koncertjeire, klassz bulijaira jutatta el hallgatóit, mint Rihanna, Jess Glynn, a Nickelback, vagy Bryan Adams. Magyarország leghallgatottabb rádiója méltó módon zárja a nyarat: a héten a szeptemberben egymás után két napon is Budapesten koncertező, legendás Red Hot Chili Peppers zenekar bulijára nyerhetnek jegyet a játék nyertesei.

 

A Class Nyár 2016 nyertesei hétről-hétre szupersztárok magyarországi fellépésein tombolhattak – az idei szezon utolsó játéka során sem lesz ez másképp. Az utolsó nagy durranás a világhírű Red Hot Chili Peppers lesz: a zenekar budapesti koncertjére a Class Kívánságműsor és a Class Délután alatt is lesz lehetőség jegyeket nyerni.

 

Zenei divatirányzatok jönnek és mennek, de a Red Hot Chili Peppers örök – akár ez is lehetne a mottója a világ egyik legsikeresebb rockzenekarának, hiszen már több mint harminc éve örvendeztetik meg közönségüket jobbnál jobb albumokkal. A funk és a rock műfaját vegyítő zenekar amerre jár, stadionokat tölt meg, és rengeteg világsláger fűződik Anthony Kiedishez és zenekarához. Elég csak néhány olyan címet említeni, mint a Californication, a By the Way vagy a Snow, és máris több generációnak jutnak eszébe legnagyobb zeneélményei. A banda a mai napig aktív a slágergyártás terén: legújabb, The Getaway című albumuk egyaránt vált a kritikusok és a közönség kedvencévé.

 

A Red Hot Chili Peppers tagjai nem csak a stúdióban, hanem a színpadon is a maximumot hozzák ki magukból. Koncertjeik legendásan energikusak: Anthony Kiedis énekes egy valódi showman, aki rengeteget mozog és táncol a színpadon, és folyamatosan kommunikál a közönséggel, de a többi zenész is arról híres, hogy végigpörgi a bulit. A tagok Rolling Stones magazinnak vallottak arról, hogy milyen “rituálékkal” készülnek a fellépéseikre: “Különleges étrenddel tartom formában a hangom, a koncert előtt pedig elmegyek futni, fekvőtámaszozom, vagy éppen birkózom egyet Flea-vel, a basszusgitárosunkkal. Bármi megteszi, amivel felspannolom magam” – mondta Anthony Kiedis frontember. Flea is hasonlóan nyilatkozott, de ő a spirituális felkészülést is fontosnak tartja: “A bulik előtt egy órán át szoktam gyakorolni, majd körbefutom az arénát, ahol éppen fellépünk. De meditálok és imádkozom is, ami számomra nagyon fontos.” A két budapesti koncerten is hasonlóan adrenalinban gazdag bulira számíthat majd a közönség, akik között ott lesznek a Class Nyár 2016 szerencsés nyertesei is!