DreherFeszt: Ezt jól kifőzték!

Ötféle, csak a Dreher Feszten elérhető sörspecialitás, háromféle friss, egyenesen a főzés, szűrés után érkező tanksör, háromszor több sörcsap és csapos – erre számíthatnak a különlegességek kedvelői augusztus 26-27-én az idén megújult, időtartamában és területében is kibővült sörgyár fesztiválon. Ráadásul igazi fesztiválbulira hangolt zenei felhozatalra is készülhetünk.

 

Nagy kihívás elé állítja a DreherFeszt a sörgyár sörfőző mestereit, hiszen tudásuk legjavát szeretnék nyújtani akkor, amikor a közönség egyenesen házhoz érkezik. A színvonalas zenék mellett természetesen jó söreiről ismert sörgyárfesztivál immár 2 napja alatt a vendégeknek alkalma lehet akár valamennyi sörspecialitást végigkóstolni.

A több hónapos előkészítő munka, ízteszt és válogatás után most végre kiderült, hogy melyek lesznek a DreherFeszt sörkülönlegességei, melyek csak itt érhetők el.

Találkozhatunk majd a kifejezetten ínyenceknek fejlesztett Dreher Legenddel, amely egy testes, füstös-kesernyés-karamellás ízvilágú félbarna sör, és az enyhén gyümölcsös, kellemes aromájú Dreher Reddel, amely vöröses-barna színéről kapta nevét. A különleges ízhatások kedvelők szeretni fogják a Dreher Floralt, melyben a bodzavirág édeskés és a komló kesernyés zamatai párosulnak. Nem utolsó sorban pedig nagy sikerre számít a hidegkomlós eljárással, Colombus komló hozzáadásával készülő Dreher Amerikai Komlós, amely a sörgyár új termékeként a polcokra is kikerül, viszont csak a DreherFeszten kóstolható meg pasztörizálás nélküli, tanksör változatban.

A Dreher Amerikai Komlós Tanksör mellett azonban a Calypso komlóval készülő Dreher Hidegkomlós Tanksör és a klasszikus Dreher Tanksör is megtalálható majd a kínálatban – ezzel a DreherFeszt lesz az egyetlen olyan sörfesztivál, ahol a legfrissebb, közvetlenül a szűrés utáni, eredeti ízű nedűk ilyen széles felhozatalával találkozhatnak az érdeklődők.

Ugyanakkor erősödik a fesztivál zenei palettája is, hiszen már két színpadon, valamint a hordókból és raklapokból felépített Rocklap kocsmában is zajlanak majd a koncertek és partik pénteken éppúgy, mint szombaton.

Míg a kisszínpadon többek között olyan Dj-k és fellépők váltják egymás, mint például a RIOT!, DJ Izil, a Mindigmás, a Basket Case vagy a Loving Arms, megalapozva hol a pörgős táncot, hol a chill-hangulatot, addig a nagyszínpad előtt garantált lesz a folyamatos fergeteges parti. A DreherFeszttől már jól megszokott underground és alternatív, illetve pop stílusban mozgó, igazi fesztiválbulira hangolt line up-ra készülhetünk. Velünk lesz a Péterfy Bori & Love Band, a Vad Fruttik, Žagar, az Ivan & The Parazol, az Akkezdet Phiai, a The Biebers és a Margaret Island és nem utolsó sorban a DreherFeszt hivatalos dalát jegyző SuperStereo is, amely vendégként köszönti majd a színpadon a Fedezd fel! című dalban közreműködő KRSA-t, azaz Tóth Kristófot, a PASO énekesét is.

Nem egy fellépő úgy véli, inspirálólag hat rájuk és a közönségre is a nem mindennapi helyszín, a sörgyár kivilágított patinás falai és a csak erre az alkalomra felhúzott romkocsmák egyedi hangulata, melyeket a látogatók töltenek meg élettel. Az együttesek egyébként egymás koncertjeit is várják, természetesen kezükben egy jó csapolt sörrel.

„Maximális módon igyekeztünk idén felkészülni a fesztiválra, nagyon finom sörkülönlegességekkel, remek együttesekkel és Dj-kkel, színes programokkal és túrákkal a sörgyárban, és nem utolsó sorban háromszor több sörcsappal és csapossal azért, hogy a kiszolgálás a megnövekedett terület és igények ellenére is zökkenőmentes legyen” – emelte ki Szabó Enikő, a DreherFeszt főszervezője.

 

A DreherFesztre ingyenes buszjáratok közlekednek az esemény alatt az Örs vezér terétől. A 2 napos helyszíni jegy 3500 Ft, az 1 napos 2000 Ft, mely egy, illetve két korsó sörre beváltható kupont is magába foglal.

További információ a jegyvásárlásról, elővételről és a rendezvényről: www.dreherfeszt.hu

https://www.facebook.com/events/106807799756505/?active_tab=posts

 

 

A DreherFeszt sörei 2016-ban:

 

Dreher Tanksör

A Dreher Tanksört a szűrést követően azonnal, pasztörizálás nélkül csapoljuk korsódba. Így a sör megőrzi természetes frissességét és különleges zamatát.

 

Dreher Hidegkomlós Tanksör – csak itt elérhető!

Kóstold meg most hőkezelés, azaz tartósítás nélkül a Dreher Hidegkomlóst is, így a legközelebb kerülve az egyébként is különleges ízvilágú sör eredeti aromájához.

 

Dreher Amerikai komlós Tanksör – csak itt elérhető!

Legfrissebb, tanksör változatában még intenzívebb arcát mutatja az Amerikai Komlós Dreher: erős aromája, keserű ízei a legkomolyabb sörkedvelőket is megszólítják!

 

Dreher Amerikai Komlós

Fedezzétek fel a hidegkomlós eljárással, Columbus komló hozzáadásával készült Amerikai Komlós Dreher határozott keserűségét, erős aromáját!

 

Dreher Floral – csak itt elérhető!

Illatában és ízében egyaránt élvezhetjük a bodzavirág egyedi, édeskés és a komló kesernyés aromáit, mely együtt egy tökéletesen harmonikus ízvilágot alkot, kedvezve a különleges sörök kedvelőinek.

 

Dreher Red – csak itt elérhető!

A Dreher Red 6%-os alkoholtartalmú, enyhén gyümölcsös ízű sör. Ígéretes karamellás aromája kellemesen telt ízzel párosul, vöröses-barna színe, valamint krémszínű habkorona teszi látványossá. Csak arra vár, hogy Te is felfedezd!

 

Dreher Legend – csak itt elérhető!

A Dreher Legend igazi kihívás, melyet testessége, tömör és sötét krémszínű habja, karakteres illata tesz különlegessé. Kiválóan harmonizál benne a fahordós érlelést idéző füstösség az erőteljesen kesernyés, pörkölt karamellás ízvilággal. Egy komoly sör, komoly sörivóknak. Ínyenceknek kötelező!

 

Dreher Hidegkomlós – Calypso komlóval

Speciális hidegkomlózás technikával főzött kiemelkedően komlós sör. Illatában és ízében egyértelműen dominál az aroma komló, amely nyers komlóra és zöld növényekre emlékeztető enyhén gyantás, citrusos, így frissítő hatást kölcsönöz a sörnek.

 

Dreher Classic

Jellegzetes pils típusú, világos sör, melynek karakteres keserűje és testessége kellemesen harmonizál. Tartós habja és aranysárga színe mellett az aromakomló gyümölcsös illata és a sör kellemesen csípős szénsavassága nyújt különleges sörélményt.

 

 

Megkérdeztük az együtteseket, hogyan készülnek a DreherFesztre:

 

SuperStereo

Nagyon megtisztelő érzés, hogy egy olyan fesztiválon fogunk fellépni, amely a mi szerzeményünket választotta hivatalos dalának. Már a tudat is, hogy fesztivál himnusz lett a dalunk, ad egy plusz jó érzést, és nagyon várjuk ezt a koncertet. A Fedezd fel! c. dalban közreműködő KRSA biztos vendége lesz a koncertnek, erre nem adatik sokszor lehetőség, így ez biztos extra élmény lesz nekünk és a közönségnek is.

Eddigi tapasztalataink alapján a szép szabadtéri helyszínek nagyon meg tudják dobni az élményt, akárcsak egy nagyobb fesztiválszínpad. A sörgyárhoz hasonló helyszínen még nem adtunk koncertet, de nagyon várjuk.

Színpatikus a DreherFeszt ötlete, kicsit közelebb engedi magához az embereket a sörgyár, és ez ad egyfajta barátságos hangulatot az egész rendezvénynek. Voltunk már sörmárkával támogatott fesztiválon, de ez sokkal több ennél!”

 

Péterfy Bori & Love Band

Nemrég jelent meg a Szédülés c. lemezünk és az új számok folyamatosan kerülnek be a koncert műsorba. Úgyhogy egészen biztosan lesz olyan szám, ami új és váratlan lesz a DreherFeszt közönségének.

Egy koncert esetében azért az egyik fő szempont az akusztika. Ha az jó, akkor valóban plusz inspiráció lehet egy ilyen izgalmas helyszín.

 A jó hangulat egy ilyen fesztivál esetében mindenképpen garantált. Már nagyon várjuk!”

 

Vad Fruttik

Egy nagyon erős műsorral, néhány ritkábban hallható számmal és az idei új látványtechnikánkkal készülünk. Alapvetően nem szeretünk különbséget tenni a koncertek között, mert a közönség mindenhol megérdemli, hogy a maximumot nyújtsuk.

Minden zenekarra inspirálólag hat egy a megszokottól eltérő környezet, ez velünk sincs másképp. Jó buli lesz egy sörgyárban koncertezni.

Sör, fesztivál, koncertek. Nyerő hármas. Csak legyen jó idő és akkor garantált lesz a jó hangulat!”

 

Ivan  & The Parazol

Minden koncerten a maximumot adjuk, így a DreherFeszten is egy fejetlen beat őrületre lehet számítani. Mindig is szerettük a különleges, exkluzív dolgokat. Ez talán a zenekarra is igaz, hogy a legtöbb ténykedésünkben törekszünk arra, hogy különleges dolgokat adjunk a közönségünknek. Így ez a koncert is különleges élmény lesz.

Sörgyárban még nem játszottunk. Egy fesztiválnak alapvető kelléke a jó sör. Így szinte egyértelműnek hat, hogy ott legyen fesztivál, ahol a nedűt főzik.”

 

Žagar

Egy különleges, testreszabott repertoárral készülünk a DreherFesztre, mint minden Žagar koncertre.

Hogy inspirálólag hat-e ránk, ha különleges helyszínen lépünk fel? Ez csak a helyszín aurájától függ és ott abban az adott pillanatban dől majd el. Egyébként minden új zenei kezdeményezésnek, fesztiválnak örülünk.”

 

The Biebers

Első magyar nyelvű, „A Város” című kislemezünk legújabb dalait az első között hallhatja a DreherFeszt közönsége!

Természetesen minden helyszín inspriálóan hat ránk, hiszen ez oda-vissza működik! Teljesen másképp működhet egy zenekar egy különleges helyszínen, amit remélünk, a közönség is átélhet!

Szeretjük a fesztiválokat, szeretjük a sört és jó dolog, hogy Budapest városában is van egy ilyen különleges helyszínen tartott tematikus rendezvény!”

 

Margaret Island

Jelenleg a második lemezünk dalain dolgozunk, könnyen lehet, hogy a DreherFesztre is épp a stúdióból érkezünk majd. Szeretünk kipróbálni egy-két új dalt élőben a felvételek előtt. A nemrég megjelent Felcser Mátéval és Jumodaddyvel közösen készített Feszt szerelemet is biztosan eljátsszuk majd.

A környezet mindig meghatározza a hangulatunkat, szeretjük a régi épületeket is, gyárban nem zenéltünk még.     

Szeretjük a tematikus fesztiválokat is, koncerteket hallgatni pedig csapolt sörrel a kézben az igazi, és nagyon várjuk a The Biebers és az Ivan & The Parazol koncerjét.”

 

Akkezdet Phiai

A DreherFeszten a már bevált AKPH zenék mellett lejátszunk pár trekket Újonc nemrég kijött TrAnzKaPHka című anyagáról is.

A helyszín mindig más. Ezt talán nevezhetjük biztos pontnak. A megfelelő technikai háttér és a közönség fogadtatása talán nagyobbat nyom a latban.

Minden sörfeszten vannak zenekarok, valamint minden zenei fesztiválon van sör. Ez egy bevált recept. Valószínűleg a DreherFeszten is működni fog.”

 

A DreherFeszt programja:

 

NAGYSZÍNPAD

AUGUSZTUS 26. PÉNTEK 16:00 – 01:00 AUGUSZTUS 27. SZOMBAT 14:00 – 02:00
16:00 BEVILD

17:00 AKKEZDET PHIAI

18:15 ŽAGAR

20:00 SUPERSTEREO

21:30 PÉTERFY BORI & LOVE BAND

23:00 UVCT BLOCK PARTY

14:00 BEVILD

16:00 MARGARET ISLAND

17:30 THE BIEBERS

19:00 IVAN & THE PARAZOL

21:00 VAD FRUTTIK

23:30 BEATMAN ’N LUDMILLA

KISSZÍNPAD

AUGUSZTUS 26. PÉNTEK 16:00 – 00:30 AUGUSZTUS 27. SZOMBAT 14:00 – 01:00
16:00 REZA
18:30 PROMETHEANS
20:00 FOUND ITEMS
21:30 RIOT!
22:30 IZIL
14:00 REZA

17:30 INDEED
19:00 OXITOCIN
20:30 MINDIGMÁS
22:00 BASKET CASE
23:00 LOVING ARMS

 

ROCKLAP

AUGUSZTUS 26. PÉNTEK 17:00 – 00:00 AUGUSZTUS 27. SZOMBAT 15:00 – 01:00
17.00 VINISOUNDZ

19:00 SPANISH WAX

21:00 DJ PALOTAI

 

15:00 VINISOUNDZ

18:00 KOVARY

21:00 SPANISH WAX

23:00 INFRAGANDHI

A Dreher Sörgyárakról:

A Dreher Sörgyárak Magyarország első számú sörgyártójaként évente 440 millió korsó sörrel örvendezteti meg fogyasztóit. Évente közvetve és közvetlenül közel 8000 család megélhetését biztosítja a sörgyártói tevékenysége mellett a vendéglátás, a beszállítói lánc és a kereskedelem területén. Beszállítóinak 95 százaléka hazai kis- és középvállalkozás, akiktől 15 milliárd forint értékben rendel terméket és szolgáltatást. Évi közel 25 milliárd forinttal járul hozzá az államháztartáshoz jövedéki adó, ÁFA, termékdíj és egyéb járulékok formájában.

A vállalat több mint 160 éve, a sörgyár alapítása óta építi a sörkultúrát és patinás főzőházával, sörtúra programjával a mai napig ápolja a sörfőzési hagyományokat. A cég sörgyárában, Kőbányán készül az ország legnagyobb prémium márkája, a Dreher; Magyarország legerősebb vendéglátóipari söre, az Arany Ászok; és a sörgyári hagyományokat nevében is képviselő Kőbányai. A világ második számú sörgyártója, a SABMiller leányvállalataként a magyar márkák mellett világszerte közkedvelt söröket is forgalmaz, mint a Pilsner Urquell, a Kozel, a HB, a Miller Genuine Draft, valamint a Kingswood cider.