Szabadságról a szabadban – megjelent a Random Trip első videoklipje Fábián Julival és Wolfie-val!

Varázslatos, rejtett hazai tájakon forgott a “Free” című új Random Trip dal klipje Delov Jávorral, Fábián Julival, Wolfie-val és számos más ismert hazai zenész részvételével. Az első hivatalos klip egy új korszak kezdetét jelenti a nagy sikerű, improvizációs koncertsorozat életében, ez ugyanis a készülő lemez legelső dala.

A Delov Jávor és DJ Q-Cee vezetésével több mint hét éve működő örömzenélés hazai zenészek színe-javával készíti első lemezét, amely már csak azért is rendhagyó, mert a Random Trip eddig kizárólag kiadatlan dalokkal, 100% improvizációra épülve működött. Most azonban úgy döntöttek, stúdióban is rögzítik azt, ami eddig elszállt a pillanattal. Első daluk, a “Free” Fábián Juli és Wolfie (Punnany Massif) közreműködésével született meg, melyhez Galler András Indián rendezésében készült egy csodás, nyári hangulatú roadmovie.

 

https://www.youtube.com/watch?v=y1OgPvgB0J0

 

A lemez első dalának klipjét a meseszép Gánton és Sződligeten forgatták. Az autós videóban több helyszínen követhetjük nyomon a Randomos csapat egy napját, ami egy remek hangulatú házibuliba csap át egy eldugott kis tó partján. Ezt a bensőséges életérzést akarták némileg átültetni az augusztus 9-én (természetesen kedden) tartott Lemezbeindító minifesztivállal is a Budapest Parkba. A rögtönzés előtti programokkal pedig betekintést engedtek a háttérmunkálatokba is: nemcsak egy hihetetlenül sokszínű lineuppal készültek az esti koncertre, de előtte egy “piknikkel” egybekötött workshop során is megmutatták a zenészek, hogyan is zajlik egy közös jammelés a keddi koncertek előtt.

RandomTrip_Lemezbeindito

A minifesztivált egyébként hihetetlen érdeklődés övezte, csaknem 6000-en jöttek el meghallgatni a legújabb dalt, a “Free”-t. Jávorék pedig további meglepetéssel is készültek, hiszen Fábián Juli, Wolfie, MC Kemon, Lábas Viki (Margaret Island), Járai Márk (Halott Pénz), Szepesi Mátyás (Magashegyi Underground, Konyha), Szebényi Dániel (Ocho Macho), Zentai Márk (Mörk) és Bata István mellett színpadra állt Pulius Tibor (Supernem), Füstös Bálint (Margaret Island), Székely Marci (Ozone Mama) és Baranyi Gergő is, sőt a végén még MC Zeek és Myra Monoka is beugrott egy kicsit, óriási bulit csapva az estéből. Hogy a közönségnek még több lehetősége legyen bepillantást nyerni a számtalan különleges együttműködés eredményeképp létrejövő lemez munkálataiba, az alkotóműhelyt is “bekamerázták”. Elindult a Random Trip videoblogja is, ahol hétről hétre további kulisszatitkokat osztanak meg a közönséggel videók és fotók formájában, így például a minifesztivál összefoglalóját is megnézheti már a közönség: www.randomtrip.hu.