Somló Tamásra emlékeznek zenésztársai a Sláger Híradóban

Egy országot rázott meg kedden a hír, hogy 68 éves korában elhunyt Somló Tamás. Az LGT és az Omega zenekar legendás tagjára emlékeznek pályatársai a mai Sláger Híradóban: megszólal többek között Benkő László, Charlie, Demjén Ferenc, Závodi Gábor és Frenreisz Károly is, valamint Somló Tamás a Sláger TV-nek adott utolsó interjúját is láthatják a nézők.

 

Rendkívüli adással jelentkezik ma a Sláger TV: a kedd hajnalban elhunyt Somló Tamásra emlékeznek zenésztársai a Sláger Híradóban. A műsorban levetítik a „zenebohóc” Szigetváron készült, a csatornának utolsóként adott interjúját is, illetve barátaival készített korábbi beszélgetéseket is láthatnak a nézők.

 

Charlie gyermekkora óta ismerte Somló Tamást. „Együtt jártunk általános iskolába is, ami elég hosszú idő. Szinte mindennapi kapcsolatban voltunk, hetente akár két-három alkalommal is kijárt hozzám, tehát nagyon közeli barátok voltunk. Főleg az elmúlt 10-15 évben, de előtte is szerettük egymást” – idézte fel az előadó.

 

Demjén Ferenc szintén jól ismerte az énekesként, basszusgitárosként, szaxofonosként és dalszerzőként is elismert művészt. „Nála szinte semmi nem volt annyira lényeges, mint az, hogy szórakoztasson és különböző őrült tréfákat találjon ki. Az 1960-as évek végén együtt dolgoztunk a Moulin Rouge-ban, ahol Tamás zenés zsonglőr volt és klarinétokat hajigált. Néha hozzánk is beesett néhány, mert nem kapta el” – mesélte nevetve a zenész.

 

Závodi Gábor szerint Somló volt a legbohémabb ember, akit ismert. „Évekig élt egy lakóbuszban, ezt mindenki tudja róla. Azt gondolom, ha a mai fiatalok az igazi rock and roll életérzésről szeretnének valamit megtudni, az ő életét kellene példaképnek tekinteni.Valóban képes volt a mának élni, nagyon tudta élvezni az életet” – emlékezett Gábor.

 

Benkő László ma is jól emlékszik rá, milyen volt az első találkozása Somló Tamással. „A bátyján keresztül ismertem meg és onnantól kezdve elválaszthatatlanok voltunk. Dacára annak, hogy ki melyik zenekarban játszott, ez egy örökre szóló barátság és szeretet volt” – jelentette ki a zenész, aki külön értékelte azt is, hogy az utolsó években Somló Tamás még a jogi egyetemet is elvégezte. „Azért tanult, hogy rájöjjön, a megváltozott világban hogyan lehet eligazodni a szerzői és előadói jogok útvesztőjében, amikkel a zenészek többsége nincs tisztában”.

 

 

Még több emlék és történet Somló Tamásról a rendkívüli Sláger Híradóban július 21-én, csütörtökön 16.30-kor, ismétlés július 23-án, szombaton 19.30-kor, a Sláger TV műsorán