Bangó Margit is ringbe száll a főzőversenyen

A Kossuth-díjas művész a Sláger TV csapatát vezeti vasárnap

 

Bangó Margit legalább olyan kiválóan főz, mint ahogyan énekel: ezért ő lesz a Sláger TV csapatának kapitánya a vasárnapi Velencei Horgász Randevú keretein belül megrendezett III. Fishing&Hunting Társasági és Média Főzőversenyen.

 

Bangó Margit hétről-hétre a Sláger TV-n futó Halk zene szól az éjszakában című műsorában az éneklés mellett főzőtudományát is megmutatja. A Kossuth-díjas művész vasárnap a III. Fishing&Hunting Társasági és Média Főzőversenyen a Sláger TV csapatának élén az egyik legrégebbi családi receptet, a tiszai-vásárosnaményi halászlevet főzi majd a bográcsban a velencei-tónál.

 

„Nálunk a családban nagy hagyománya van a horgászatnak és a halételeknek. Anyai nagyapám halász volt, akit gyerekként gyakran kísértük el a Tisza-partra, ahol a családunknak egy kis kunyhója is volt. A nagyapám fűzfából nekünk is készített horgászbotot: jól szórakoztunk halfogás közben, és néha-néha sikerrel is jártunk” – mesélte Bangó Margit, aki a halételek elkészítésének csínját-bínját is elleste nagyszüleitől.

 

„Vasárnap a Sláger TV csapatával a nagymamámtól tanult tiszai-vásárosnaményi halászlevet készítem majd el. A recept egyik titka, hogy a hagymát jól szét kell főzni, amihez idő kell. Aztán beleteszem majd a harcsát is a bográcsba, ami pár perc alatt el is készül” – árulta el a művésznő.

 

„A tiszai halászlevet Karácsonykor a családomnak is meg szoktam főzni, Tinának ez az egyik kedvence. Vasárnap a húgom is segít majd nekem a versenyen, de remélem, hogy az unokámék is eljönnek szurkolni. A főzésben is maximalista vagyok, ezért remélem, hogy a Sláger TV csapatának halászleve mindenkinek ízleni fog” – tette hozzá Bangó Margit, akinek öccse is rajong a horgászatért. „A minap több vödörnyi halat fogott, majd beállított hozzám. Gyorsan megpucoltam, kukoricalisztbe forgattam őket, és borssal, fokhagymával ízesítve sütöttem ki. Nagyon finom lett” – árulta el a Halk zene szól az éjszakában sztárja.