Mindenkinek szüksége van a változásra – Johnnie Pappa interjú

Johnnie Pappa már gyerekkorában bepillantást nyert a house zene világába, eleinte kazettán és a rádióban, később cd-n és ha csak tehette élőben, hallgatta kedvenc zenéit az általa kedvelt lemezlovasok előadásában. Emellett már a kezdetektől próbálkozott a zenék összemixelésével és igyekezett a példaképeihez hasonló dj szetteket konstruálni. Nagyjából 2010 környékére tehető az az időszak, a zenélés öröme már egyre inkább magával ragadta és késznek érezte magát arra, hogy közönség előtt szerepeljen. Hamar kivívta a tulajdonosok és megrendelők elismerését, szeretetét. Remek példája ennek, hogy már karrierje kezdeti időszakában olyan világsztárokkal játszott együtt, mint AhmetSendil, DJ PP, vagy éppen Carlo Lio, azóta pedig szívesen látott, keresett vendég-előadóvá vált, aki Magyarország top klubjai mellett külföldön is többször bizonyította tehetségét. Napjainkra több száz bulit tudhat maga mögött és közel 100 szórakozóhelyen volt szerencséje fellépni – mostanáig. Producerként a 2011-es évben került be a köztudatba, azóta pedig nincs megállás, sorra követik egymást a saját szerzemények, feldolgozások és a remixek többek között olyan előadóknak, mint Tolvai Renáta, Metzker Viktória, ChirsLawyer, a New Level Empire, vagy Andrewboy. Népszerűségét az is alátámasztja, hogy Magyarország közismert és prominens elektronikus zenei szavazásán, a Ballantine’s Music Awards-on 2013-ban az év felfedezettje és az év producere kategóriában is helyet kapott a jelöltek között, ezt követően pedig 2014-ben és 2015-ben is az év legjobb hazai producerének jelölték olyan előadók mellett, mint pl. a Stadium-X vagy a Crazibiza. DJ szettjeit aktuális saját szerzeményei és remixei mellett általa feldolgozott világslágerekkel teszi színesebbé. Zenéi a nagyközönség számára könnyen emészthetőek, de egyben ütősek és izgalmasak is, ezért előszeretettel pörgetik a dj-k és rendszeresen feltűnnek a fiatalok körében közkedvelt rádiókban. Folyamatosan követi a trendeket, fontosnak tartja az állandó technikai és zenei fejlődést. Azon kevés dj-k egyike, akik több stílusban is otthon mozognak. Fellépésein leginkább a tempós club house és minimal hangzásvilág dominál, de játszik slágeres, vocal house darabokat is. Minden alkalommal, egy közönség-centrikus, élettel telített, dinamikus szettre számíthatunk tőle.

Üdvözöllek!

Így a 2016-os év közepén, hogyan értékelnéd az eddigi évet?

Idén eddig többnyire a terveim szerint alakultak a dolgok, úgyhogy tetszik nekem ez év.

 Merre tartunk, jelenleg mi a trend zenei téren a hazai pályán, mire van leginkább kereslet?

 Ez egy érdekes kérdés, amit sokáig tudnánk boncolgatni. Nagyon eltérő Magyarországon a szakma véleménye. Az én meglátásom szerint jelenleg a deep-house, a nu-disco és a minimal a „legdivatosabb” műfajok itthon.

 Mi szükséges ahhoz, hogy egy lemezlovas vagy producer megállja a helyét a szakmában?

Véleményem szerint elsősorban alázat és befektetett munka, aztán ahhoz, hogy valaki befusson, már kell egy adag szerencse is.

 Zenei stílusod változáson ment keresztül, ezt mutatják a legújabb munkáid is. Mit lehet erről tudni? Mi a változás oka?

Úgy gondolom, bizonyos időnként mindenkinek szüksége van a változásra, megújulásra. Én nagyjából a 2015-ös év elejére tenném azt az időszakot, amikor elkezdtem azt tapasztalni, hogy a stílus, amit addig képviseltem kezd ingerszegényé válni számomra és éreztem, váltanom kell ahhoz, hogy ismét örömet leljem a zenélésben. A tavalyi évem ezen a téren ezért arról szólt, hogy megkonstruáltam az új, általam elképzelt és szerethető hangzást, amellyel az idei év elején sikerült először olyan zenét írnom, amelyet érdemesnek tartottam arra,hogy megosszak másokkal is.

 

Tervek, célok a közeljövőre nézve?

Erre a kérdésre mindig ugyanazt szoktam válaszolni. Sokjó zenét szeretnék csinálni, és megannyi jó buliban szeretném ezekkel szórakoztatni a közönséget. Kicsit egzaktabban, a zenegyár nem áll meg, az év második felében is számos feldolgozással, remix-szel, saját zenével és közös projekttel fogok hallatni magamról, ez mellett pedig természetesen jó néhány buliban is találkozhattok majd velem.

 Itt a nyár, a rajongók találkozhatnak-e veled idén nyáron, valamely nyári fesztiválon?

Igen, idén nyáron is sok helyen láthatnak és hallhatnak, az egész országban.A fellépésekkel kapcsolatos infók folyamatosan kerülnek fel a facebook oldalamra (www.facebook.com/johnniepappamusic). Gyertek sokan mindenhová J