Nagymamájától kapta első gitárját a Class Utas e heti sztárja

Czutor Zoli mindig is szeretett kockáztatni, így a Belmondo zenekar legújabb klipjében merőben új hangszereléssel, különleges látványvilággal és angol nyelven szól a rajongókhoz. Az énekes volt a Class Utas legutóbbi vendége, ahol azt is elmesélte Garami Gábornak, hogy nagymamájától kapta élete első gitárját, a hangszertokot pedig cikinek tartotta.

Czutor Zoli a nyolcvanas években kezdett komolyabban zenélni – derült ki a Class FM népszerű digitális műsorának legutóbbi adásából, amelyben hazánk legnépszerűbb előadóit látja vendégül autójának anyósülésén hétről hétre a Class FM népszerű műsorvezetője, Garami Gábor. A házigazdának szakmai és magánéleti témákról egyaránt vallanak a sztárok, Zoli többek között első hangszeréről is mesélt Gábornak.

„Nagymamámtól kaptam az első gitáromat, de előtte már zongorázni azért járogattam. Már kicsi koromban is gitáros akartam lenni, de a szüleim azt hazudták nekem, hogy ahhoz meg kell tanulni hegedülni. Annyira cikinek tartottam azonban, hogy valaki láthat engem hegedűtokkal az utcán, hogy azt mondtam, akkor inkább zongora. A tok egyébként még akkoriban is feszélyezett, amikor már elképesztően vagány dolognak számított, hogy valaki elektromos gitárt visz a hátán” – emlékezett vissza az énekes, aki mindössze 14 évesen alapította a Nyers zenekart, jelenleg pedig a Belmondo frontembere. „A négy Belmondo taggal nagyon jó barátok is vagyunk és az összhang nemcsak a zenében, hanem külsőleg is megmutatkozik. Ezt hívják a tartalom és a forma egységének” – árulta el Czutor Zoli.

Garami Gábor első fővárosi zenekara, a Táncosokkal Farkalók gyakorlatilag „utcazenészekből” állt, akik 1994 környékén váltak sikeressé. „Gyermekfelügyelőként dolgoztam egy árvaházban, amikor Németh Gábor Nemo üzenetet hagyott a rögzítőmön. Azzal keresett meg, hogy csatlakozzak a balatoni turnéjukhoz, ami valójában abból állt, hogy öten lementünk a Balatonhoz, 10-11 körül kipakoltuk a hangszereket a főtérre és halk jazz-zenét játszottunk. Egy idő után annyira népszerű lett ez a dolog, hogy rendezvényekre is elhívtak minket” – emlékezett vissza a Class Utas házigazdája.

Miért tartotta cikinek a márkás farmerját Czutor Zoli gyerekkorában? Hogy jön a zenéléshez Leonyid Brezsnyev? Mit jelent a Belmondo név? Kiderül a Class Utas legújabb adásából, amely a leghallgatottabb rádió Facebook oldalán és a www.classfm.hu-n is elérhető.