Bocskor Bíborka: A víz összehozza az embereket

Magashegyi Underground koncert is lesz a Dunai Regattán

 

A Magashegyi Underground először lép színpadra a Műegyetem rakparton, május 7-én, a Dunai Regatta keretében. Bocskor Bíborka, a zenekar énekesnője már izgatottan készül a különleges koncertre, ahol a legfrissebb dalok is felcsendülnek majd.

 

A 10 éves Magashegyi Underground zenekar először ad koncertet a Műegyetem rakparton. A május 7-i fellépés lesz az első a legújabb, Talált tenger című lemez bemutatója óta, így a közönség az új dalokat élőben hallgathatja majd a Duna egyik legszebb panorámájú partszakaszán. A zenei programok mellett profi egyetemi evezős- és amatőr sárkányhajós versenyek is lesznek: az angol Oxford és a Cambridge együttesek először szállnak vízre hazánkban.

 

„A Magashegyi Underground 10. születésnapját ünnepli, és ennek alkalmából ezzel a kivételes koncerthelyszínnel is szeretnénk kedveskedni a rajongóknak. Nem játszottunk még a Műegyetem rakparton, de a helyszín meghatározó a zenekar életében – ugyanis amikor épp fél éves pihenőt tartottunk, itt hallottam meg, ahogy egy másik zenekar az egyik számunkat játssza. Ez a Magashegyi megújulásának egyik meghatározó, inspiráló pillanata volt”– mesélte Bocskor Bíborka, aki korábban biciklivel is többször járt már a Dunai Regatta helyszínén.

 

„Szerintem a víznek külön energiája van, ami a széllel együtt megtisztít. Vízparton zenélni önmagában is izgalmas, hiszen a víz összehozza az embereket. A marosvásárhelyi egyetemi éveim alatt is mindig a Maros partján töltöttük az időt a barátokkal” – nosztalgiázott az énekesnő, aki nem csak a víz, hanem a sportok iránti szeretet miatt is nagyon várja már az év sportfesztiválját.

 

„Az egyetemi évek alatt több sportot is kipróbáltam, egyszer még a jet ski-t is. Úgy éreztem magam, mint egy manga hősnő, akinek, mint a mesében, csak úgy potyogtak a könnyei. Ezúttal persze nem az érzelmek-, hanem a hatalmas sebesség és az elsöprő ellenszél miatt” – mesélte nevetve Bíborka.