Bangó Margit főzni tanítja dédunokáját

A Kossuth-díjas művésznő a családi recepteket a Sláger TV-ben is elkészíti

 

Bangó Margitnak az éneklés mellett szenvedélye a főzés is. A Kossuth-díjas művésznő gyerekként, édesanyjától leste el a főzés csínját-bínját, és a hagyományt tartva a családi recepteket már dédunokájának is tanítgatja. A legízletesebb ételeket a Sláger TV-n futó Halk zene szól az éjszakábancímű műsorában is elkészíti.    

 

Bangó Margit gyerekként rendszeresen ott sertepertélt édesanyja mellett a konyhában, akitől megtanulta elkészíteni a legízletesebb családi falatokat. Azóta a Kossuth-díjas művésznő négy szakácskönyvet írt, amelyekkel nemzetközileg is nagy sikert ért el, még a híres amerikai tévés séfet, Anthony Bourdain-t is elkápráztatta főztjével. A legfinomabb fogások elkészítésében otthon dédunokája, Vivien is segít neki, de a Sláger TV-n futó Halk zene szól az éjszakában című műsorában is feltűnnek a régi családi receptek.

 

„Az első étel, amit édesanyámtól tanultam, a húsleves volt. Nyolcan voltunk testvérek, ezért elegendő ételt kellett készíteni, hogy mindenki jól lakhasson. Egyszer zeller helyett füvet tettem a levesbe, de a szüleim még akkor is megdicsérték a munkámat, mindig bíztattak, ezért nagyon szívesen főztem” – árulta el Bangó Margit, aki megtartotta a családi hagyományt: már tanítgatja unokája, Tina, és Emilio közös kislányát, a négy éves Vivient a konyhában. „Igyekszem én is bíztatni a kis dédunokámat, ugyanúgy, ahogy édesanyám annak idején engem is lelkesített. A minap tejfölös krumplilevest és derelyét készítettünk, nagyon finom lett” – tette hozzá a Kossuth-díjas művésznő, akinek megújult Halk zene szól az éjszakában című műsorában az éneklés mellett a főzés is főszerepet kapott.

 

„A színes zenei felhozatal mellett a műsorban a kedvenc ételeimet is bemutatom. Hagyományos, régi magyar egytálételeket főzök, amelyeket könnyen meg lehet tanulni és gyorsan, egyszerűen el lehet készíteni. A káposztás csülkös paszulyleves, a lecsós nokedli rántott hússal és a savanyú káposztás nokedli füstölt szalonnával a kedvenceim – a műsoromban is nagy sikert arattam velük” – tette hozzá a Sláger TV sztárja, akinek egyébként a napokban jelenik meg különleges stílusú lemeze is. Az új albumon vendégelőadóként például Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész,Roby Lakatos hegedűvirtuóz és Emilio is hallható lesz.

 

 

Halk zene szól az éjszakában szerdán és vasárnap 20.00 órakor, a Sláger TV műsorán!