A Biffy Clyro három év után új dallal és albummal jelentkezik

A skót rockbanda három éves kihagyás után tér vissza legújabb számával. A „Wolves of Winter” című rockdalt új lemez is követi, az “Ellipsis” július 8-án kerül a polcokra, és az együttes szerint jóval merészebb lesz, mint az eddigi megjelenések.

A Biffy Clyro a rockbandák kakukktojása: dalaikat nem csak a hardcore rockerek, hanem a mainstream zenei rádiók és tévécsatornák is játsszák. A sikert részben befogadható és dallamosabb számaikkal, részben szépen kitetovált és kidolgozott felsőtestükkel érték el, amelyet minden élő koncert során megmutatnak a közönségnek, többek között 2013-ban a Szigeten is.  

Az “Ellipsis” és a legutóbbi, “Opposites” című duplalemez piacra kerülése között három év telt el. Az új album minden eddiginél kaotikusabb hangzással bír, amely többek között új producerüknek, Rich Costley-nek köszönhető, aki a Muse és Frank Turner pályafutásában is részt vett. Simon Neil frontember szerint „Rich igazán zaklatott hatást akart elérni, az új anyag mocskosabb és alantasabb lesz az előzőknél. Ha választani kell egy nagy ölelés és egy irgalmatlan balegyenes között, az Ellipsis határozottan az utóbbihoz hasonlít.”

Az album első száma, a Wolves of Winter tegnap este debütált a Beats 1 rádió műsorán. Neil szerint „az új számban farkastörvények uralkodnak. Ha bárki megközelíti a falkánkat, darabokra szaggatjuk.” Az együttes már napok óta borzolja a rajongók idegeit pár másodperces teaserekkel, a tegnap esti premier után pedig az alábbi másfél perces preview-t osztotta meg a közönséggel:

 

https://www.youtube.com/watch?v=XPNjcKwhExI 

 

Az együttesről készült nagy felbontású képeket az alábbi linken éritek el:

http://we.tl/HlpKGctaho