Geszti Péter kézben tartja az életét

Gyerekszínész, műsorvezető, dalszerző, énekes, üzletember – Geszti Pétert számos módon aposztrofálták az évek során, ő mégis úgy érzi: ugyanazt csinálja, csak többféle műfajban. A Rapülők együttes tagjaként és a Jazz+Az alapítójaként is ismert előadó a Class FM népszerű digitális műsorában adott interjút Garami Gábornak, ahol beszélt többek között a vezetés és a zene iránti szenvedélyéről valamint arról, hogy gyermekei által megtanult újra szeretni élni.

Hétről hétre az ország legismertebb és legnépszerűbb előadóit ülteti autójába Garami Gábor, aki legutóbb Geszti Pétert faggatta a Class Utasban. Az EMeRTon-díjas dalszövegíró elmesélte, későn kezdett el autót vezetni, de ma már nem szívesen adja át a kormányt. „23 éves koromban szereztem meg a KRESZ vizsgámat, előtte mindig a haverjaim vittem mindenhová. Az első autóm egy mustársárga kis Polski volt, a kódneve Jerry, mert egér kamionoknak is becéztük akkor ezeket az autókat. Ma már vezetés közben is szeretem, ha a kontroll az életem felett a saját kezemben van. Repülni viszont nem szeretek, mert fogalmam sincs, hogy a felszállástól kezdve mi történik” – árulta el a sztár, aki arról is mesélt, mit jelent neki a dalírás.

„Az érzelmek nélküli élet nem élet. Ha hozzá tudsz járulni a dalaiddal ahhoz, hogy az emberek vidámak legyenek és újra átéljenek egy nagy pillanatot, akkor hozzáteszel valami lényeges dolgot az élethez. Ami nem abból fakad, hogy minket tárgyak vesznek körül, hanem pont a lelkiségünkből, az emberi mivoltunkból. Nem az a  kérdés milyen hosszú az élet, hanem milyen széles sávon élsz, te magad hogy tágítod ki a kereteidet – magyarázta az énekes, aki reklámszakemberként és üzletemberként is sikeres.

„Van egy mottóm, amit az irodám falára is kitettem: „Minden hiábavaló, ezért törekedjetek rendületlenül”- számomra ez arról szól, hogy az élet nem azért van, hogy a dolgok sikerüljenek. A Föld nem azért van, hogy az emberek halhatatlanok legyenek. Minden tőlünk függ, rajtunk áll, miattunk jön össze vagy nem.” – vallotta be a rapper, akinek gyermekei születése új lendületet hozott az életébe. „Megtanultam újra szeretni élni. Az új albumom is az életkedvről, pozitív energiákról, pozitív gondolkodásról szól, fontos, hogy ne hagyjuk magunkra száradni a felnőttkor és főleg a “nagy” magyar depresszionizmus keserűségét, ami sokunkat lenyom a hétköznapokban. Nekem is voltak lelkileg nehezebb időszakaim, de a gyerekeim születése csodálatos módon kirángatott ebből, ugyanakkor nem ölte ki belőlem a rock and roll iránti vágyat sem. Hálás lehetek a sorsnak és a feleségemnek, hogy így alakult a családi életünk és hogy hagynak engem zenélni” – vallotta be Geszti Péter, aki Létvágy című új albumát úgy jellemezte: a gesztiség ötvenegy árnyalata, amin többek között lesz funky, egy kis EDM és sok rap.

Mennyire emlékszik egyik legnagyobb slágerének a szövegére? Milyen érzések kötik a Gringo Sztárral közös Hetvenkettő című dalhoz? Min töri állandóan a fejét Geszti Péter? Kiderül a Class Utas legújabb adásából, amely a leghallgatottabb rádió Facebook oldalán és a www.classfm.hu-n is elérhető.

Sztárvendégek, friss ötletek, meglepetések és szokatlan helyzetek – Class Utas minden héten a Class FM Facebook oldalán!