Lázadó kamasz volt Kocsis Tibor

 

Kocsis Tibort megihlették tinédzser évei: a Másolt kazetták című vadonatúj száma és az ebből készült music videó a napokban debütált. Az énekes az új dal kapcsán a Sláger Híradóban mesél majd tini kori élményeiről, és az is kiderül, milyen csínytevéseknek volt részese lázadó iskolai évei alatt.

 

Kocsis Tibor új dala, a Másolt kazetták és a hozzá tartozó music videó a ’80-as, ’90-es évek világába repít vissza – az énekes ezekben az években lázadó tini korszakát élte, mindene volt a zene és a barátok. „A dal szövegében és hangszerelésében is visszaköszönnek ezek az idők, ugyanis az akkor nagyon népszerű Linda című sorozat zenéjét dolgoztuk fel, és hangszereltük a mai kor igényeinek megfelelően” – kezdte Tibor, aki már a dal címével is a kor egyik legjellemzőbb tárgyára utal.

 

A kazetta fontos szerepet töltött be a középiskolás éveim alatt, ugyanis iskolarádiósként rengeteg időt töltöttem azzal, hogy a legnépszerűbb számokat felvettem a rádióból kazettára, és összeállítottam a kedvenc válogatásaimat. A walkman is folyton az oldalamon lógott akkoriban. Rajongtam Michael Jackson, a TakeThat és a HipHopBoyz zenéiért, de a sulirádióban sokszor játszottam Ace of Base, Marky Mark vagy Dr. Alban-slágereket is. Mindent, ami akkor menő volt”– árulta el Tibor a Sláger TV-ben, akinek új dalát a nosztalgia szellemében kazettán is legyártottak pár példányban.

 

„Azokban az időkben még volt hajam, ráadásul göndör. Reggelente egyesével állítottam be a szálakat, így szinte vizes fejjel, agyonzselézett hajjal indultam suliba. Szerettem kockás flanelingeket hordani és Game Boy-jal játszottam. Nem voltam rossz diák, ezért a tanárok szerettek, de határozott és hangadó voltam, így néha slamasztikába kerültem” – mesélte nevetve az énekes, aki az osztálykirándulások alkalmával sem maradt ki a buliból. „Nagyon menőnek éreztük magunkat, amikor megittuk az első pohár vörösboros kólánkat, elszívtuk az első szál cigarettát, vagy amikor elcsattant életünk első csókja. Feszegettük a határainkat, a felnőtté válás első lépései voltak ezek” – tette hozzá Tibor, aki a Másolt kazetták music videójának premierjére meghívta sok középiskolából ismert barátját is, akikkel a mai napig nagyon jó kapcsolatot ápol.

 

„A tinédzser életérzést és a ’90-es évek világát próbáltuk megjeleníteni a klipben, amelyben fiatalok egy csoportja a padláson kutakodik – itt találnak rá szüleik régi tárgyaira: a polaroid fényképezőre, a videojátékokra, a kazettás walkman-re. A történet végén a fiatalok megérkeznek a koncertemre, és a Linda sorozat rendőrnője, Görbe Nóra is feltűnik egy pillanatra” – zárta a beszélgetést Tibor.

 

 

 

 

Kocsis Tibor a Sláger Híradóban február 11-én, csütörtökön, 17.00 órától a Sláger TV műsorán!