Az ünnepek alatt sem pihennek a Class FM sztárjai

Az első karácsonyi dalok felcsendülésével a Class FM sztárjai is hangolódnak már az ünnepekre. Argyelán Kriszta adventi munkadélutánnal készül a Szentestére és nem telhet el náluk a Karácsony családi éneklés nélkül, míg Vágó Pirosék ünnepében a családi kedvenc rántott harcsa az egyetlen visszatérő pont.

Adventi gyertyagyújtás, ajándékkészítés, faállítás és finom ételek – nyakunkon az ünnepek, amit a Class FM sztárjai is nagyon várnak már. Vágó Piros különösen, hiszen a Karácsony a kedvenc ünnepe. „Az advent nekem tényleg a várakozást jelenti. Előfordul, hogy már novemberben megsütjük a kisfiammal az első mézest, ami gyakran pillanatok alatt el is fogy, így sütünk még egyszer. Évek óta van emellett kézzel készített adventi kalendáriumunk, amibe minden nap magam csempészem be a meglepetést Zalánnak, egy-egy találós kérdést és csokit vagy kekszet” – árulta el a Class Délután háziasszonya, aki az adventi koszorú és az ajtódísz mellett néha az ajándékokat is maga készíti. „Inkább csak gyorsan elkészíthető apróságokra van időm, egy ideje csak Zalán kap komolyabb ajándékokat, a férjemmel mi kisebb ajándékokkal, élménnyel – koncert- vagy színházjeggyel – lepjük meg egymást” – tette hozzá Piros, akinek minden évben más menetrend szerint zajlik a Karácsony, nemrég azonban sikerült találni egy visszatérő pontot benne. „Akárcsak a program, a karácsonyi menü is évente változik, de úgy tűnik, a rántott harcsánál megállapodik a család. Talán azért olyan népszerű, mert fokhagymás tejbe áztatom a halat és dió is kerül a panírba” – árulta el titkát a piacvezető rádió műsorvezetője, aki azt is elmondta: a karácsonyfa állítás és díszítés csakis az ő feladata lehet.

Argyelán Kriszta eközben a kézzel készített koszorúról nem hajlandó lemondani, amiben kisfia és férje is örömmel segít. „Idén második éve, hogy adventi sütizős munkadélutánt is szervezek, ahol a barátok, nagyik, unokatesók is elkészíthetik az adventi koszorújukat. Az ötlet onnan jött, hogy Marci ovijában szerveztek ilyet, de sajnos beteg lett és nem tudtunk elmenni. Annyira el volt keseredve, hogy kitaláltuk, legyen nálunk adventi munkadélután, aminek úgy látszik hagyománya lesz” – kezdte a Class Hétvége háziasszonya, aki a fadíszítésről is mesélt. Marci már nem nagyon alszik délutánonként, ezért most szerintem a fiúk sétálni mennek majd, míg díszítem a fát, aztán jöhet a elmaradhatatlan közös éneklés, az ajándékok, játék, majd vacsi” – folytatta Kriszta, aki minden december 24-én reggel a Class FM-ben kezdi a napot.

Már hetekkel korábban az ünnepi készülődés teszi ki a Class Hétvége nagy részét, 24-én pedig míg a férjem és Marci a konyhában sürögnek, én az éteren keresztül próbálok segíteni nekik és a többi rádiózó családnak, hogy mire figyeljenek az utolsó pillanatban, hogyan ne legyen stresszes a Karácsony. Évek óta hagyomány a Class FM-nél, hogy ilyenkor mindenki bevállal néhány órát az ünnepekből, és hiányozna is, talán nem is tudnék mit kezdeni otthon, ha nem a rádióban lennék ezen a napon” – mesélte nevetve a rádiós, aki délben hazatér szeretteihez, majd a közös ebéd után megérkezik a Jézuska. „Az este szigorúan a szűk családé, a következő napokban lesz csak vendégvárás, vendégeskedés. Szerencsére nagy a család, biztosan nem fogunk unatkozni!” – tette hozzá a népszerű rádiós.