Csodálatos embereknek játszhatok, és nem lehetek eléggé hálás ezért…

A deep house zene a house-hoz képest lassabb ütemű és lágyabb hangzású. Mélyre hangolt, összetett akkordokból áll, többször előfordul benne férfi vokál. A Deep house egy kellemes, ellazító hatású stílus, lelki hatású, disszonáns dallamokkal. A Deep house gyökerei egészen a Mr. Fingers előadónéven produkáló Larry Heard 1985-ös Mystery of love lemezéig vezethetők vissza. Az 1986-os Can you feel it? Zeneszáma rendkívül népszerű volt a Chicago-i klubokban és ma már a műfaj egyik klasszikusának tekintik.
 A Deep house zenét kialakulásának kezdeti szakaszában – a nyolcvanas évek vége felé – a soul és a jazz-funk erőteljesen befolyásolta. Később – a kilencvenes évek közepe felé – már a disco house hatott rá. Idővel több más stílussal együtt is megjelent, mint például tech-house hangzással. A budapesti Ötkert rezidens lemezlovasát Pure Mr G, polgári nevén Liszkai Gergelyt kérdeztük a magyar Deep-House kultúráról.

Üdvözöllek Gergő!

  • Lassan itt az év vége, elég hosszú évet tudhatsz maga mögött, megjártad az idei Balaton Soundot, számos fesztiválon is jelen voltál. Hogyan értékelnéd az idei évet?

 

Sziasztok, Nagyon örülök, hogy ismételten kérdezed. Valóban egy hosszú év volt, ami még javában tart. Az idei év egy picit, mint év közben is mondtam más lett számomra sokkal jobban meg tudom, önmagam mutatni azt látom, hogy az emberek szépen lassan megismertek. Ami hát, hogy is mondjam fantasztikus. Valóban idén sok fesztivál és ezzel együtt sok megjelenés van a hátam mögött a Volt fesztivál és a Sziget Itt az Unicum bárban most már 3. éve vagyok jelen és alig várom, hogy jövőre is a kicsiny nyári családommal lehessek. Tudod, ott nem egyénenként vagyunk évről évre jók, hanem csapatban. Egy lánc vagyok a gépezetben pont ettől lesz minden évben nagy sikerű. A Balaton Sound (mosolyog) Idén hatalmas megtiszteltetés ért. Ugyanis maga a Sziget Kft hívott meg ez a mai napig egy olyan élmény, amiért nem lehetek elég hálás… fantasztikus szett volt a Jana stégen hozzá tartozik, hogy Julius 10 én léphettem fel. ezen a napon van a születésnapom is. Bár idén viccesre sikeredet, amit soha nem fogok elfejteni köszönet innen is az illetékesnek. Ugyanis kiderült, hogy allergiás vagyok a Rákra, na, ezt nem tudtam J így egy sürgősségi osztályt megjárván érkeztem a szettemre, de szerencsére senki nem vett belőle semmit észre. Szóval engem még a rák és az allergiám se tántoríthat el attól, hogy szálljon a deep vagy épp legyen tánc. J

 

  • 2016-os esztendőre, mik a terveid, céljaid?

 

Mindenképpen szeretnék külföldre eljutni és zenélni illetve a saját zeném, aminek most már itt az ideje, hogy elkészüljön. Illetve jelen rezidenciáim ugyan ilyen szintű betöltése Az Ötkert a Bob a Beat a Klikk Bistrobar és a Brklyn hétről hétre hatalmas kihívás nekem hogy ugyan olyan magas szinten tudjam teljesíteni az elvárt szintet. Csodálatos embereknek játszhatok, és nem lehetek eléggé hálás ezért.

 

 

  Idén szilveszterkor hal találkozhatunk veled, készülsz-e az év végére?

  • Idén szilveszterkor 3 helyszínen is megtalálható leszek

Székesfehérváron kezdek, a Beatben 20:30 kor egy kellemes vacsora zenével majd egy kicsit táncosabb warm up szettel. Aztán jövök vissza Budapestre a Brklnyba 23:50 Kor már játszom is a kedvenc lépegetős darabjaim egészen 01:10 ig. Aztán innen rohanok a BOBBA ahol 01:15 tól fogom pörgetni és majd valamikor reggel zárni az estét. Rajtam nem fog múlni, hogy át táncoljunk a következő évre.

Mindenkit szeretettel várok.

 

  • Ha jól tudom egy ideje már a Budapesti Ötkert a rezidenciád alá tartozik, mennyire jelent kihívást, nehézséget a mai szórakoztatóiparban rezidens dj-nek lenni?

Nagyon jól vagy informálva igen igen idén szinte belaktam az Ötkertet is imádok itt lenni fantasztikus csapat áll a háttérben tökéletes programok, és amit nagyon szeretek, hogy minden pillanatban őszinte és profi emberekkel találkozok. Voltaképp nagyon nagy álmom vált valóra, amikor ide kerülhettem. Havonta 2-3 alkalommal találkozhattok velem itt. Életemben először érzem, amikor ide belépek, hogy ez már egy nagyon magas és új lépcsőfok, amiért hálásnak kell legyek. És az is vagyok minden pillanatban. Tudod, ahogy az egész fel van építve, mint egy tökéletes óra.. Az itt dolgozó kollégákon el szoktam csodálkozni sokszor legyen az Üzletvezető vagy épp a Porta szolgálat vagy Pultos, vagy épp pohárszedő vagy Takarító Mindenkivel el tudok beszélgetni, ismerem őket. Ez egy nagy szorgos hangyaboly. ha innen nézzük nem jelent gondot, sőt egyszerű is.

 

  • Merre tartunk, jelenleg mi a trend zenei téren, a hazai pályán, mire van leginkább kereslet?

 

Hát hogy mi a trend zene azt nem tudom, mindenkinek megvannak a kedvencei én a Deep house és Nu disco na meg a Future house vagy a vocal house zenében találom meg önmagam. Az hogy mi a trend az engem sose érdekelt mentem előre csináltam és bíztam magamban. Eddig sikerült remélem ezek után is ugyan ez fog következni.

 

  • Mi az, ami hétről-hétre inspirál téged a folytatáshoz, az estékhez?

 

Hétről hétre meg kell újulni. Nem tudsz mást csinálni csak így lehetsz minden percben a toppon. Egy hétvégére a felkészülés mar vasárnap el kezdődik, amikor át gondolod az előző napokat mi volt jó mi volt az, amin változatni kell, hogy jobb legyen, ezt vasárnap helyre Rakod, magadba vagy épp megosztod a program szervezővel. én minden héten ezt teszem. Aztán hétfőn már nézegeted az új zenéket kedden, szerdán ugyan így és még csütörtökön és pénteken is J aztán Már a hét középen lévő fellépések alkalmából próbálgatod. és hétvégén úgy oda csapsz, hogy mindenki haja az égnek álljon. valahogy így képzelem el azt, hogy inspirálom magamat….

Köszönjük a válaszaid, sok sikert kívánunk neked a következő esztendőben is.

Én köszönöm szépen a lehetőséget nagyon kellemes évet és majd újévet is kívánok, mindenkinek hallgassatok a  youtubon Pure Mr G deep lession vagy a Soundcolundon .

Legyen tánc és szálljon a deep jövőre is.! Sziasztok.