Children of Distance: „Nem hajtunk egymás barátnőire”

A Children of Distance a magyar hip-hop műfaj szeretetének köszönheti alakulását: Ács Robi, Somogyi Peti és Nyári Roli egy internetes fórumon virtuálisan találtak egymásra. Ebből a véletlen ismeretségből született az együttes és a három fiú barátsága is. A Sláger Híradó csütörtöki adásában a srácok mesélnek új klipjeikről, terveikről és a zenekar titkairól is lerántják a leplet.

 

A hazai hip-hop élet egyik ikonikus alakja, Sub Bass Monster internetes fórumán figyeltek fel egymás dalszövegeire a Children of Distance, avagy a „Távolság Gyermekei” tagjai. „Roli elutazott, de ezalatt Petivel eldöntöttük, hogy megalapítjuk az együttest. 2006. júniusában közöltük vele, hogy tagja lett egy bandának, és habár ő azóta sem mondott igent, már évek óta együtt dolgozunk. A zenekar elnevezésekor fontosnak tartottuk hangsúlyozni a köztünk lévő földrajzi távolságot, mivel az ország különböző pontjain éltünk” – emlékezett Ács Robi, alias Carp-E, akinek művészneve még a fórumos időkből maradt meg, és az „ács” angol megfelelőjéből, a „carpenter”-ből jött létre.

 

Az együttes az alakulás óta sikert – sikerre halmoz, most jelent meg egy új videoklipjük, a következő pedig napokon belül várható. „Az Inkább Veled című klipet Miskolcon forgattuk, és ebben a videóban használtunk először drónt. A történet lány főszereplőjét egy külföldi ismerősünk alakítja, akivel mindhárman kapcsolatba kerülünk a történet szerint, de ő végül is engem választ. Ezt a sztorit nem a valóság ihlette, mivel a való életben nem hajtunk egymás barátnőire” – mesélte Robi, aki titokzatosan azt is hozzátette, hogy épp most egyiküknek sincs komoly párkapcsolata. „A Tévedtem című dal és klipje a napokban jelenik majd meg, ami egy szép, szomorú, szerelmes dal lesz. A klipben a történet hangulatát próbáljuk majd teljesen visszaadni, és ami még érdekes, hogy ez lesz az első olyan videónk, amiben mi nem fogunk szerepelni” – árulta el az énekes.

 

A fiúk egyébként egyre többet koncerteznek zenekarukkal együtt, és terveik szerint jövőre már hivatalosan is nyolc fősre bővül a Children of Distance. „A közös munkának köszönhetően az évek alatt Rolival és Petivel barátok lettünk, mindent tudunk egymásról. Budapestre költöztünk albérletbe, de szabadidőnkben gyakran látogatunk haza vidékre. Én Máriapócson besegítek a mezőgazdasági munkákba – traktort vezetek, szántok, vetek; Peti grafikusként dolgozik, Roli pedig fotózik. A zenekar többi tagja is egyébként a baráti társasághoz tartozik” – mondta el Robi.

 

A fiúk túl vannak már közel 110 fellépésen idén, és jelenleg a december 20-i nagykoncertre próbálnak. Az eseményre a zenekar új műsorral készül és az új dalokat is ekkor hallhatják majd a rajongók először.

 

 

Children of Distance a Sláger Híradóban november 5-én, csütörtökön, 17.00 órától a Sláger TV műsorán!